avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Administrator cu antecedente penale?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Administrator cu antecedente penale?

Buna ziua. Fratele meu este angajat de 5 ani la o S.R.L. si este foarte multumit.
De aproape un an de zile firma are un nou administrator de cetatenie germana care
se poarta sub orice critica cu fratele meu. La o discutie intre patru ochi, acel administrator a spus ca in Germania a petrecut multi ani in inchisoare, printre altele
si pentru omor.
Intrebarea mea este: ce poate sa faca fratele meu pentru ca are impresia ca administratorul vrea sa se scape de el? Pot obtine cumva cazierul judiciar al
administratorului?
Cel mai recent răspuns: negoiu , utilizator 13:23, 30 Ianuarie 2010
negoiu a scris:
Dar eu stiu ca in actul constitutiv se declara cu nu sunt antecedente penale.

Nu stiu unde ati vazut asa ceva, de regula in actul constitutiv nu se declara nimic. Se da o declaratie separat, ca persoana indeplineste conditiile legii - pe care le-am redat mai sus, deci nu e vorba de orice antecedente penale.
Buna ziua,
asociat cred ca o persoana poate sa fie in mai multe firme, dar administrator?

cu stima
Toti administratorii unici sunt prin natura atributiilor GESTIONARI ai tuturor bunurilor societatii incredintate spre administrare.

Este o aberatie sa spui ca administratorul unic nu este gestionar si ca are nevoie de forme speciale si ca detine doua functii separate.

Tocmai de aceea, Fiscul cere anual administratorului sa semneze un raport de gestiune.
De aceea, la revocarea mandatului, administratorul se descarca de gestiune.

Alberto Kurtyan
Gestiunea ca stare de fapt e una, gestionarul incadrat pe aceasta functie potrivit legii 22/1968 e cu totul alta. Poarta aceeasi denumire dar nu sunt acelasi lucru, ca dovada ca administratorului nici nu i se cer indeplinite conditiile din legea 22/1968 si nici garantia reglementata acolo, plus multe alte diferente. Si, ca sa iti folosesc cuvintele, e o aberatie sa nu faci diferenta.
Ultima modificare: Joi, 28 Ianuarie 2010
ContSters20980, utilizator
In cazul administratorului unic, acesta este incarcat cu intreaga gestiune a societatii si are responsabilitati maxime ca un gestionar de afaceri ce este.

Explicatia aceea cu gestionarul de pe vremea lui Ceausescu dupa legea din 1968 si cu detinerea a doua functii, teoria cu salariatul - gestionar sporeste confuzia.

In cazul administratorului unic, in ceea ce priveste intinderea responsabilitatii NU ESTE NICI O DIFERENTA. Raspunderea este maxima. Acesta este gestionar.

Salariat, nesalariat, nu conteaza. Caile de executare, actiunile puse la dispozitie de legiuitor, particularitatile sunt diferite, dar ESENTA este aceeasi.

Din raspunsul tau se intelegea clar ca administratorul nu e gestionar, ca nu are raspundere de gestionar.

Este ca si cum ai spune ca iapa nu e cal. Ba da, e tot cal.

Alberto Kurtyan


Ultima modificare: Joi, 28 Ianuarie 2010
Albert Kurtyan, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Srl in care asociat unic si administrator sunt aceeasi persoana este microintreprindere? Silvia Monica Silvia Monica Buna ziua, Citeam undeva despre microintreprinderi. Una dintre conditii ca sa fie considerata microintreprindere, este de a avea 1-9 angajati. Un SRL, in ... (vezi toată discuția)
Condamnare cu suspendare pentru evaziune fiscala. Versus 29 Versus 29 Daca se primeste condamnare cu suspendare pentru infractiunea de evaziune fiscala, se interzice dreptul de a lucra in cadrul unei firme in care gestionezi ... (vezi toată discuția)
Cine este reprezentantul unui srl? marianna marianna este numai administratorul, sau poate fi si unul dintre asociati?(firma are 2 asociati) Multumesc (vezi toată discuția)