Sunt persoana fizica si am facut un Contract de Transport de bunuri cu o firma, in care este prevazuta data ridicarii bunului precum si termenul de livrare al acestuia la destinatie.
Transportatorul a ridicat bunul cu o intarziere de 20zile de la expeditor si a fost nevoit sa achite o taxa de penalizare la ridicarea acestuia. Vorbim despre sute de euro. Acum, transportatorul refuza sa-mi livreze bunul daca eu nu achit acea diferenta, plus cere sa achit diferenta intr-un cont strain si nu cel al firmei, plus refuza sa-mi dea o notificare in scris (email sau altfel) in care sa ceara oficial plata acestei diferente (fiindca se teme ca o voi contesta). Lipsa/intirzierea bunului imi cauzeaza un prejudiciu, pe care insa nu stiu cum sa-l evaluez fiindca Contractul de Transport nu mentioneaza penalizari sau pagube datorate intarzierilor.
Buna ziua, ar trebui analizat contractul de transport incheiat, in principiu penalizarea ar trebui suportata de transportator, acesta fiind in culpa. Notificati-l prin avocat cu privire la restituirea bunului.
Puteți începe prin a-l notifica în scris pentru restituirea bunului într-un anumit termen. În situația în care nu se conformează, puteți înainta o cerere de chemare în judecata pentru obligarea acestuia, cu plata de daune-interese.