avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu postnatal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu postnatal

Legal concediul maternal este de 2 ani.Firma la care lucrez mi-a cerut sa revin la munca dupa 5 luni de la nasterea copilului, in caz contrar voi pierde postul, cu siguranta.Ar mai fi o optiune, sa ma intorc si sa lucrez cu program redus, adica 4 ore/zi.Cum ma pot pune la adapost legal pentru a nu pierde nici indemnizatia de cresere a copilului, si nici sa existe riscul sa ma dea afara dupa 6 luni...?Pot incheia o conventie cu angajatorul, prin care sa lucrez 4 ore/zi, iar el sa imi asigure stabilitatea in firma, cel putin pana la sfarsitul celor 2 ani de concediu?
Cel mai recent răspuns: vio10bv@gmail.com , utilizator 17:12, 27 Ianuarie 2010
cic suspenda de drept c.i.m. !
riscati doar sa fiti concediata si cu art.60 (2) codul muncii, daca va fii cazul .
Aveti dreptul la 2 ani de concediu conform legoislatiei.Nu au dreptul sa va dea afara sau sa va restranga concediul.Daca o fac veti avea castig de cauza in instanta cu conditia sa-i fi instiintat la timp de cat doriti sa ramaneti acasa
multumesc pentru raspuns.ma intereseaza totusi, situatia in care pot aceepta sa lucrez 4 ore/zi, in ce fal ma poate afecta?daca lucrez timp redus, mai beneficiez de indemnizatia de crestere copil?pot face o conventie scrisa cu angajatorul in care sa garanteze lipsa incidentelor pentru urmatoarele 19 luni (ramase din concediul pentru crestere a copilului 2 ani)?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu risc maternal 09 imediat dupa cic fara plata mami3tobe mami3tobe Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat: Am doi copii, unul are 6 si celalalt un an si 4 luni. Pentru cel mic am intarat in CIC pentru un an, dar pentru ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului ioana_cojan ioana_cojan Buna ziua, as dori sa stiu cat trebuie sa stai in concediu prenatal pentru a putea beneficia de indemnizatia de crestere a copilului? eu din lege am ... (vezi toată discuția)
Program de munca de 6 ore soso35 soso35 Buna ziua. Sotia s-a intors la serviciu din CCC, eu beneficiind de acesta pana cand copilul implineste 2 ani adica inca 11 luni. In aceasta ... (vezi toată discuția)