avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Temei legal pentru incheiere contract de imprumut ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Temei legal pentru incheiere contract de imprumut intre asociati si societate

Buna ziua,

As dori sa ma interesez care este temeiul legal pentru incheierea unui contract de Creditare firma de catre asociati, Mentionez ca pentru sumele imprumutate de asociati catre societate, am documentele justificative pentru incasarile/viramentele facute pe contul societatii, respectiv dispozitiile de incasare semnate pentru sumele depuse in casieria unitatii. In acest caz mai este obligatoriu si contractul, exista un temei legal sau este doar optional?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: SCA IONESCU & NOVAC , Avocat 11:57, 12 Octombrie 2023
Buna ziua. Sunt 3 etape, aveti nevoie de:
1. Hotarare AGA (conform Legii 31/1990), pentru ca societatea sa beneficieze de imprumut.
2. in baza hotararii faceti Contractul de imprumut (art. 2146 Cod civil),
3. iar in baza contractului faceti viramentele (care reprezinta dovezile de plata).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitanta sau dispozitie de incasare. niko 94 niko 94 Pt creditare societate de catre asociati se elibereaza chitanta sau dispozitie de plata? (vezi toată discuția)
Imprumut firma luciapap luciapap Buna ziua,asociatii imprumuta firma din anul 2006, imprumuta doar cand este nevoie, pana in prezent 196000 lei.Cand au imprumutat firma am facut chitanta si am ... (vezi toată discuția)
Contract creditare creatza_70 creatza_70 Buna ziua! Exista pareri care spun ca in cazul in care unul din asociatii unei societati comerciale crediteaza (fara niciun fel de alte obligatii - dobanda, ... (vezi toată discuția)