avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Temei legal emitere factura servicii inainte de ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Temei legal emitere factura servicii inainte de realizarea efectiva a serviciilor prestate

Buna ziua,

Am in speta o societate care emite facturi de prestari servicii in baza unui contract incheiat. Serviciile prestate sunt facturate inainte de realizarea efectiva a serviciilor si nu este emis/facturat avansul ci prestarea propriu-zisa a serviciilor.

Va rog sa ma ajutati cu un temei legal unde este specificat modul de emitere a facturii, respectiv ca in practica realizarea serviciilor (nu avans servicii!) nu se poate factura inainte de realizarea efectiva a serviciilor.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihai Law Office , Avocat 11:23, 20 Octombrie 2023
Verificati clauzele contractului incheiat cu acea societate. Contractul valabil incheiat are putere de lege intre parti. Prin urmare, daca in contract este prevazut dreptul de a factura inca de la data solicitarii serviciilor atunci este perfect legal sa procedeze in aceasta maniera.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se intocmeste contract de prestari servicii - servicii multiple laurentiu1990 laurentiu1990 Buna ziua, am o societate comerciala si as dori sa realizez un contract intre societatea mea (Furnizor) si societatea unei alte persoane (Beneficiar). ... (vezi toată discuția)
Lucrari de izolatie la o asociatie proprietari traianp traianp Buna ziua De curand asociatia de proprietari din care fac parte a contractat lucrari de hidroizolatie si zugravit scara in care locuiesc. Am verificat ... (vezi toată discuția)
Recuperare avans ca persoana fizica de la o societate comerciala de prestari servicii Rlsipos Rlsipos Buna ziua, Acum cateva zile am incheiat un contract cu o cu o societate comerciala de prestari servicii. La incheierea contractului am platit un avans. ... (vezi toată discuția)