Fiind dintr-o zona defavorizata, poti iesi la pensie cu 2 ani mai devreme. Mai poti lucra in continuare cu contract de munca, conform noii legi a pensiilor? Comform actualei legi din cate stiu nu se poate.
Nu e nici un fel de ingradire , nici nu vi se incalca dreptul la munca , pentru ca puteti lucra pana la varsta standard de pensionare si , daca un angajator doreste colaborarea cu dvs. , si dupa ... Intr-adevar , pensia anticipata e o facilitate pe care , daca aveti nevoie de ea , o puteti folosi . Dar e o facilitate acordata in anumite conditii , si , daca nu doriti ( sau nu puteti ) sa le indepliniti , nu puteti profita de ea .
Incadrarea pensiei datorate zonelor defavorizate, ca pensie anticipata, o porcarie fara margini. Adica daca aveam grupa de munca, tot pensie anticipata se numeste? Eu am inteles ca faptul ca stau de 60 de ani intr-o zona cu p[oluare recunoscuta prin lege, imi da dreptul sa iesla pensie mai devreme cu 2 ani. Asta nu insemna anticipat. Dar acum inteleg mai bine ce fel de "oameni" fac legile in tara asta. Dar ne meritam soarta, caci noi le dam puterea sa-si bata joc de o tara intreaga.
Oricum va multumesc pentru raspunsuri.Doresc domnului Cuculis putere sa sebata cu Sistemul. O zi buna.
CHKa
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Cu tot respectul - legea va da un anume drept , in anumite conditii . Ceea ce s-a oferit pentru cei care au trait in zone cu poluare remanenta este ca , pentru doi ani de pensie anticipata sa nu aveti penalizare , nicidecum nu a micsorat varsta standard de pensionare . Si asta chiar inseamna anticipat , adica inainte de vreme . E un drept , nu o obligatie , puteti sa-l ignorati si sa munciti in continuare , nimeni nu va opreste . Orice lege , din orice tara , are niste limite , niste conditii in care se aplica . Vedeti dvs. aici vreo “ bataie de joc “ ? eu-una - nu . Dar parca nu putem ( sub nici o forma ) sa fim multumiti , de nimic si de nimeni ... Daca stiti dvs. vreo tara unde poluarea din unele zone geografice , sau conditiile de munca , sau gradul de handicap , sau numarul de copii , influenteaza in vreun fel cuantumul pensiei , puneti pe site numele acesteia ... PS . Cat despre avocatul Cuculis ... se tot lupta cu “ sistemul “ de am si uitat cati ani , si nu stiu sa fi schimbat vreo lege ( ca nici nu prea are cum ) , si nici vreo realizare mareata nu stiu sa fi avut , nici macar cu carnetele CEC cu castiguri in autoturisme ( pentru care dadea ca sigura , absolut sigura , victoria intr-un eventual proces ) . Dar ... reclama e sufletul comertului , stim asta ...