avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara, Lucrez la o companie unde se lucreaza tot ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara, Lucrez la o companie unde se lucreaza tot timpul ...

Buna seara,

Lucrez la o companie unde se lucreaza tot timpul anului ( weekend-uri si toate zilele legale de sarbatoare ). Mentionez ca totul este stipulat in contract. Programul se face cu o saptamana inainte de saptamana de lucru. Eu lucrez aproape toate weekend-urile din an si sarbatorile legale exceptand Revelionul deoarece lucrez in Ajunul Craciunului. Am avut un concediu medical de 4 zile Joi- Duminica, unde programul era deja facut si figuram ca sunt de lucru. Nu abuzez de concedii medicale, lucrez la acest anagajator de 3 ani jumatate si este al doilea concediu medical, primul fiind doar pentru 2 zile. Persoana care se ocupa de HR, deoarece nu avem efectiv un departament de HR m-a informat ca nu au cum sa imi plateasca concediu medical in week-end deoarece nu sunt zile lucratoare si mi-a trantit legea OUG 158/2005: Art.10 (5) Din duratele de acordare a concediilor medicale, exprimate în zile calendaristice, se plătesc zilele lucrătoare. Am luat deja legatura cu un prieten din strainatate avocat, care nu mai este la curent cu legile din Romania, dar s-a documentat putin ca sa ma poata ajuta si mi-a sugerat sa incerc sa rezolv cu firma deoarece pe mine nu ma va ajuta daca fac o petitie la ITM deoarece statul nu este obligat sa imi plateasca concediu medical si firma este obligata sa mi-l plateasca pentru ca la aceast firma nu exista zile nelucratoare prestabilite. Firma nu vrea sa ma ajute si acest prieten mi-a sugerat sa apelez la un avocat pentru ca am castig de cauza, Am apelat si la o prietena care lucreaza in HR la o firma mare din Romania si mi-a spus accelasi lucru, firma este obligata sa mi-l plateasca, plus ca pe noul program cu toata luna recurenta eu apar neprezentat la munca ca si cum nu trebuia sa muncesc alt lucru care mi s-a spus ca este absurd pentru ca eu am dovada ca eram in program si am adus un concediu medical, nu au cum efectiv sa ma stearga. Persoana de la HR din firma unde lucrez vrea sa ii dau un nr de lege/ articol unde precizeaza concret ca firma trebuie sa imi acopere concediul, rectific, aceasta persoana este "pusa" pe acest post, nu are studii de resurse umane sau legislative, a invatat tot ce stie in aceasta firma. Ce pot face in aceasta situatie ? Ma ajuta cumva o petitie la ITM sau este in zadar si trebuie sa ma judec cu ei ?

Multumesc anticipat !

Cel mai recent răspuns: Rzv14 , utilizator 14:35, 6 Noiembrie 2023
Am luat legatura cu un avocat si mi-a explicat ca se actioneaza in instanta si se recupereaza banii , multumesc de raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical in week-end amdbuc amdbuc Buna, Eu lucrez intr-o companie unde se lucreaza in week-end si am avut concediu medical de vineri pana luni ( 4 zile, dupa cum scria pe document). La ... (vezi toată discuția)
Concediul medical weekend daniela boca daniela boca daniela boca Utilizator 09:48, 12 Septembrie 2018 Concediul medical mi s a acordat pe vineri,sambata si duminica.Avand in vedere ca in contract trebuie ... (vezi toată discuția)
Codul muncii ana_strengaritza ana_strengaritza am o situatie si as vrea sa stiu care este adevarul. sapt trecuta am fost in concediu de odihna si trebuia sa incep sambata munca(lucrez intr-o societate unde ... (vezi toată discuția)