avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua.Vecinul de la apartamentul alăturat a scos ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua.Vecinul de la apartamentul alăturat a scos tubul ...

Bună ziua.Vecinul de la apartamentul alăturat a scos tubul de evacuare al centralei termice în condensare ( prin latura mica a balconului sau) poziționat ( tubul) paralel cu fațada blocului la o distanta de circa 80 cm fata de geamul dormitorului meu( măsurat de la capătul tubului pana la marginea ferestrei) , și tot fumul imi bate în geam, neputând sa deschid geamul sa aerisesc. Instalarea a fost facuta cu o firma autorizata dar pt mine e irelevant atâta timp cât acest lucru îmi creaza disconfort. Va rog foarte mult sa-mi spuneți dacă instalarea a respectat normativele și ce prevăd acestea , care e baza legala, și ce pot face legal sa-l detrmin sa rezolve situația.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: lampamică , utilizator 00:18, 19 Decembrie 2023
Stiti Dvs., dar nu le stiti pe toate....
Am si specificat - sa mearga chiar la firma care a facut nelegiuirea. Se poate gasi, se discuta cu patronul - cu mentiunea ca daca nu rezolva situatia, doamna se poate adresa cu un mail la A.N.R.E.
De multe ori patronii, habar nu au ce fac "mesterii" in teritoriu, dar nu generalizam !
Este mai bine?
Este mai bine.
Chiar dacă pierde procesul vecinul oricum se va îndrepta împotriva firmei autorizare care a făcut nelegiuirea.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Decembrie 2023
mitabiciclista, utilizator
Va spun eu de pe acum, montarea chitului s-a facut la "moftul propritarului"... Acum nu stiu daca meseriasul, totusi are vreo obligatie (ar trebui sa o aiba). Cum sa pozitionezi chitul de evacuare in geamul vecinului ?
Toate centralele termice au posibilitatea "rotirii" chitului de evacuare, astfel incat meseriasul sa se "orienteze" pe unde sa-l scoata in exteriorul cladirii.
Acum, daca tot ne-am apucat de scris, cel mai bine ar fi fost amplasarea unui tub vertical, de la parter pana peste terasa cu 2-3 m cu un diametru, undeva la 200 mm - tocmai ca gazele arse sa nu patrunda, in special in locuintele celor de la ultimul nivel, da?
Ehe-hei, Norme...
Atat firma cat și instalatorul care accepta mofturile își asuma și responsabilitatea pentru montaj.
Nu se poate monta oriunde și oricum indiferent de mofturile unui client.
Ultima modificare: Joi, 7 Decembrie 2023
mitabiciclista, utilizator
Conf ORDIN nr. 862 din 27 noiembrie 2001
pentru completarea Ordinului ministrului sănătăţii nr. 536/1997 pentru aprobarea Normelor de igiena şi a recomandărilor privind mediul de viaţa al populaţiei, trebuie cos vertical exterior.
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Horn centrala florin2008us florin2008us vecinu de sub mine are hornu la centrala scos cam 15 cm ,toate gazele la mine ajung mentionez ca este bucatarie peste bucatarie (vezi toată discuția)
Vecinul de sub mine și-a instalat centrală termică și a poziționat țeava de evacuare a gazelor arse exact sub fereastra dormitorului meu. cum îl conving să o modifice? dradivet dradivet Buna ziua. Anul trecut vecinul de sub mine si-a instalat in blocul de locuinta centrala termica de interior si a pozitionat teava de evacuare a gazelor arse ... (vezi toată discuția)
Distanta montare evacuare gaze centrala termica alfonsopvv alfonsopvv Buna ziua, vecinul de apartament vrea sa scoata tubulatura de evacuare a gazelor arse de centrala termica printr-un perete care formeaza un unghi de 90 grade ... (vezi toată discuția)