In urma cu câteva zile am depășit o coloană de 2 camioane și un autoturism pe un pod, in momentul când am ajuns in lateralul primului camion din coloana pe care o depasam, am intrat în fața lui, am forțat depășirea și l-am lovit ușor cu ușile mele laterale drepte in coltul barii lui din fata și în roata deoarece din sens opus venea alt camion.
Pe timpul acestei manevre de depășire in spatele meu s-a angajat un alt autoturism care a fost lovit frontal de camionul care venea din sens opus iar în urma impactului camionul pe care eu l.am lovit a avut și o avarie la rotile din spate ale remorcii, care eu cred că a fost făcută de autoturismul din spate când a fost lovit de celălalt camion. Eu am produs doar avarii camionului pe care l.am depășit, am avarie doare pe partea dreapta, nu am nicio avarie pe partea stanga, sau in spate. Mă consider vinovat, am depășit o coloană , merit suspendarea permisului.
Unul dintre pasagerii din autoturismul din spatele meu a suferit vătămări și a fost dus la spital.
Mi a fost suspendat permisul pentru vătămare, accidentul s.a întâmplat la Oradea eu fiind din București.
La ce să mă aștept, agentul mi.a zis că sunt vinovat. Am făcut doar declarații verbale, nu mi s.a luat nicio declarație , am fost testat cu etilotes și la sânge, rezultat negativ.
Va rog sa îmi spuneți care sunt pași ar trebui sa fac, cred că este o eroare și consider că șoferul care a condus după mine este vinovat pt rănirea pasagerului din autoturismul său.
Mulțumesc foarte mult pentru răspunsuri, ce mă sfatuiti sa fac mai departe, o sa caut un avocat de specialitate din Oradea, nu am dat declarații , momentan am doar dovada, pot sa prelungesc termenul fara să mă deplasez la Oradea, depind foarte mult de permisul de conducere?
Bună seara! Este foarte bine că nu ați dat încă declarații. Referitor la angajarea unui avocat, este o idee f bună. Ca să nu vă deplasați prea des la Oradea, il puteți mandata pe avocatul dumneavoastră să facă demersurile in numele dumneavoastră și cu privire la prelungirea permisului de conducere. Nu știu exact cum va decurge consemnarea prelungirii pe dovadă ( se face pe original). Totusi, cred că ați putea să o lasați la avocat la Oradea și să vă trimită constant pe Whatsapp sau mail, actele de prelungire ( ordonanța procurorului și ulterior poza/copie după dovada cu ștampila Serviciului Rutier) Bineînțeles, probabil veți fi taxat suplimentar pentru această activitate, dar cred că ieșiți oricum mai ieftin decât cu drumurile periodice la Oradea.. Nu ar trebui să fie o problemă dacă sunteți oprit in trafic atâta timp cât in sistem figurați cu drept de circulație. Doar să nu fie un polițist prea zelos si să vă dea amendă pentru lipsă documente pe motiv că nu aveți doavada in original ( dar și aia se poate contesta cu șanse bune de castig). O seara frumoasă!