La data de 01-11-97,am întrat în pensie gradul 3 de invaliditate, pina în anul 2020,cind am ieșit la pensie limita de virsta, ași dori sa știu dacă am dreptul la ani vechime adogati la limita de virsta și la citi ani am dreptul... Mulțumesc...
În 97 cind am ieșit în pensie de invaliditate gradul 3 prin decizia primita la acea data aveam 18 ani lucrați și se pare căci tot atitea am, cu totuși ca bupa ce am ieșit la limita de virsta 2020 am mai lucrat aproape 2 ani, apoi nici indicele de corecție nu mi sa atribuit, ce ar trebui sa fac, deoarece pensia îmi este mica de 1125 lei și nu am bani sa ma judec cu casa de pensii... Mulțumesc...
Pentru perioada in care ati lucrat dupa iesirea la pensie de limita de varsta ( acei doi ani ) ati dus Casei de Pensii adeverinta de la angajator , impreuna cu o cerere de recalculare a pensiei ? daca da , ce raspuns ati primit ? daca nu , duceti de urgenta , pensiile nu se recalculeaza automat pentru stagii suplimentare , trebuie cerut acest lucru . De asemenea , daca sunteti sigur ca nu vi s-a acordat la trecerea la pensia de limita de varsta , faceti cerere de acordare a indicelui de corectie , in conformitate cu Decizia 702/2019 a CCR ( exact asa scrieti in cerere ) , iar Casa de Pensii va trebui sa va acorde acest indice , recalculand pensia ( veti primi ceva diferente si din urma , daca pensia recalculata va fi mai mare decat pensia minima ) . Nu e deloc necesar sa va judecati cu Casa de Pensii , doar faceti aceste cereri .
Pai nu e asa , nu 18 ani aveti lucrati ? perioada de pensie de invaliditate e perioada asimilata stagiului de cotizare , nu vechime in munca . Dvs. spuneati ca aveti stagiul total 40 ani , prin urmare aveti lucrati cei 18 ani , restul vin din anii de pensie de boala .