avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Începând cu 1 ianuarie 2024 cât va fi plata pentru ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Începând cu 1 ianuarie 2024 cât va fi plata pentru o persoană ...

Începând cu 1 ianuarie 2024 cât va fi plata pentru o persoană cu handicap cu însoțitor? Mulțumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: OTYCA , utilizator 22:43, 15 Septembrie 2024
Buna ziua. Bunicul meu a suferit un AVC in urma cu multi ani si are grad I de handicap(semi pareza si nu poate vorbi) cu toate actele. Bunica mea a lucrat doar aprox 11 ani si a fost nevoita sa renunte pentru a avea grija de el. Ea nu beneficiaza de pensie pentru ca nu a cotizat perioada minima de 15 ani. Imi puteti spune va rog daca poate beneficia de indemnizatie de insotitor pentru pensionar cu gradul de I de invaliditate? Daca, da, la ce instituie trebuie sa mearga? Multumesc, O zi buna
Pai si atatia ani cine a fost angajat insotitor pentru bunicu, daca are gradul grav de la DGASPC'?
Sau poate are invaliditate gradul 1 de la CASA de pensii'?

N-ati dat detalii clare, sunt atatea necunoscute.
Ultima modificare: Luni, 26 August 2024
Dapix, utilizator
Bună ziua! Care este modul de calcul al salariului pentru un asistent personal de la 1 iulie? Legal minimul 2363 și 192 indemnizatia de hrana. .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua.ma puteți ajuta cu un răspuns la întrebarea:când ... dade71 dade71 Buna ziua.Ma puteți ajuta cu un răspuns la întrebarea:când se încasează indemnizația de însoțitor mărită de la 1626 la 1850,de la 1 septembrie,pe ... (vezi toată discuția)
Intrebare pensie de handicap Nilmarcu Nilmarcu - Ca pensionar gradul ll pot beneficia de o pensie de handicap ? Ce grad de handicap ? Cati bani pot lua in plus cu aceasta pensie suplimentara ? (vezi toată discuția)
Acordare bilete de transport pentru insotitorul persoanei cu handicap grav anda700 anda700 va solicitam o informatie privind un caz al unui nevazator cu handicap grav: 1. nevazatorul cu handicap grav primeste indemnizatie de insotitor de la Casa ... (vezi toată discuția)