avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara

sotul meu are 2 fete care sunt incredintate lui iar fosta sotie nu a mai platit pensia de aproximativ 3 ani a fost la politie a depus o plangere iar acum i sa spus sa astep[te pe el il intereseaza cam care sunt pasii pe care sai urmeze in continuare
pentru plangerea penala, sa astepte cercetarile politiei.
pentru recuperarea banilor din ultim ii 3 ani, sa demareze executarea silita a mamei, apeland la un executor judecatoresc.
Sotul dvs va fi audiat in calitate de parte vatamata,va fi audiata fosta sa sotie,in calitate de invinutit,eventual unii martori,se vopr produce acte in dovedirea si respectiv in aparare cu privire la plangerea formulata in conformitate cu disp.art.305 c.pen.
Cauza va fi inaintata parchetului cu propunere pentru inceperea penala,api prin rechizitoriul procurorului va fi trimis instantei spre competenta solutionare
ca sa nu evitati prescrierea datoriei ar fi bine sa-i faceti o actiune in instanta, pt pretentii.
in ceea ce priveste plangerea penala pt. savarsirea infractiunii de abandon de familie, in mod sigur se va dispune NUP .

indicat era sa solicitati pe drept civil , recuperarea sumelor de bani .
astfel, dupa ce veti primi rezolutia procurorului , incercati sa investiti instanta de judecata cu o actiune in pretentii.
In insusi continutul constitutiv al infractiunii de abandon de familie e prevazut un caz special de aplicare a suspendarii conditionate a executarii pedepsei , chiar daca nu sunt intrunite conditiile prevazute de art.81 din Codul penal , insa trebuie sa fie indeplinita obligatia de intretinere, prin plata acesteia , in raport cu ultimii trei ani mentionati de catre dumneavoastra ( dreptul nevalorificat in termen de trei ani conduce la imposibilitatea de recuperarare a sumelor de bani datorate cu titlu de intretinere ).

Asa incat , in cazul acestei infractiuni , in caz ca este intrunit continutul consitutiv al acesteia , nu se va dispune o rezolutie de neincepere a urmaririi penale.Se poate dispune chiar trimiterea in judecata , in caz ca cei impricinati nu recurg la impacare sau partea vatamata nu doreste sa-si retraga plangerea penala prealabila.
Prin urmare, va recomand sa urmariti atent actele de cercetare din etapa urmaririi penale , sa-i invederati fostului sot care sunt consecintele juridice ale actiunilor lui ( condamnarea atrage o mentiune a pedepsei aplicate , in cazierul judiciar ).

Daca va dori sa nu ajunga in etapa judecatii a procesului penal , va plati suma de bani pe care o datoreaza copilului, si , dumneavoastra , prin declaratie notariala , sau in fata agentilor de politie , veti retrage plangerea sau veti consimti la impacare.

(sfatul meu e sa luati legatura cu fostul sot , pentru a transa aceasta neintelege , pentru inceput , printr-o simpla discutie ce poate avea o finalitate care sa va ajute).

Succes.;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala aladin1986 aladin1986 buna. am o intrebare.! cine e dispus/a sa ma ajute cu un raspuns?am lovit un tanar impreuna cu un prieten. dupa cateva lovituri l am lasat jos .costient..acel ... (vezi toată discuția)
Cat timp dureaza pana se finalizeaza o plangere?  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Am depus o plangere la politie pentru abandon de familie in luna mai si abia la inceputul lunii iulie mi-au zis cei de la politie ca au inaintat dosarul la ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare ovidiunicu ovidiunicu datorita situatiei economice precare nu am reusit sa platesc pensia alimentara in ultimii 10 ani. fosta sotie a inteles lucrul acesta si pana luna trecuta nu a ... (vezi toată discuția)