avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Am o prietenă divorțată de câțiva ani.A fost să ...
Discuție deschisă în Executare silită

Am o prietenă divorțată de câțiva ani.A fost să plătească ...

Am o prietenă divorțată de câțiva ani.A fost să plătească impozitul pe casă(restant de vreo 2-3 ani) dar a aflat că trebuie plătite mai întâi amenzile fostului soț.E adevărat că locuiesc la aceeași adresă dar...ce vină are ea pentru amenzile neplătite ale fostului soț?A fost amenințată cu executarea silită.
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 17:47, 29 Ianuarie 2024
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bunul e comun, deci oricare coproprietar poate plăti impozitul, amenzile sunt personale, așadar trebuie plătite doar de fostul soț. Prietena să ceară o audiență la directorul DGITL să explice situația și să anunțe că dorește să evite depunerea unei plângeri penale pentru abuz în serviciu. Care însă va deveni inevitabilă dacă va fi în continuare condiționată să plătească amenzile altuia.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din ce stiu eu, in ultima perioada impozitele locale au fost defalcate pe fiecare proprietar in conformitate cu cota detinuta. Adica daca sot-sotie au o casa, pe rolul fiscal apare fiecare cu 50% din impozitul anual corespunzator respectivei case. Stiu situatii similare in mai multe localitati din tara, este posibil sa fie o lege (nu chiar noua, sunt ceva ani de cand a aparut modificarea). Asta trebuie sa intrebati, de ce nu aveti rol fiscal separat?
Ultima modificare: Vineri, 26 Ianuarie 2024
DinuX, utilizator
Am s-o întreb. E vorba de o primărie rurală. Poate plăti prin Ghiseul.ro?
Interesant!Am să-i spun să meargă în audiență.Mulțumesc mult pentru răspuns.
Daca primăria e înrolata pe ghișeul.

Sveti a scris:

Am s-o întreb. E vorba de o primărie rurală. Poate plăti prin Ghiseul.ro?

Alte discuții în legătură

Comostenitor la un apartament. Dinos Dinos Buna ziua, Sunt comostenitor la un apartament. Nu locuesc in Ro. dar am CNP Unde pot verifica (site sau link) ce impozite am de platit sau n-am platit ... (vezi toată discuția)
Impozit pe casă victornelea victornelea Bună ziua ! Am o problemă. Prietena mea s-a dus să plătească impozitul pe casă și cei de la taxe și impozite i-au spus că trebuie să plătească ... (vezi toată discuția)
Plata toate impozitele pe ghișeul.ro mirela.onciu mirela.onciu Buna ziua! A mai patit cineva ca mine, sa plateasca toate impozitele si taxele locale pe ghiseul.ro in contul sotului si sa se trezeasca anul acesta ca are rol ... (vezi toată discuția)