Liliana Gradinaru a scris:
Nu imi este clar, se finalizase procedura si, dupa finalizare, notarul a avut o curiozitate? Sau in ce conditii s-a gandit el sa mai faca demersuri privitor la un dosar de succesiune deja finalizat?
Cred ca este necesar sa intelegem putin situatia-premisa.
M-am exprimat gresit vorbind de finalizare.
Dupa ce tata a murit, mama a mers la notar. Notarul si-a facut treaba, a chemat martori (dusi de mama) pt. a stabili ce a detinut tata, cati copii suntem, etc. (La asta m-am referit cu "a finalizat".) Am fost chemat sa accept succesiunea. Nu m-am dus, mi-au spus ca am timp de 1 an, deci nu m-am grabit. Mamei i-am propus sa vindem casa si fiecare sa-si ia ceva propriu, sa aibe fiecare viata sa. La care ea s-a opus vehement, ajungandu-se la cearta. In decursul careia a spus ca taica-meu i-a lasat ei uzufructul, eu ripostand ca nu pe vorbe merge treaba. Totodata de la sora mea stiam ca nu exista un testament.
In mod curios la ceva timp dupa aceasta cearta notarul care se ocupa de succesiune (acelasi care ne chemase deja pe toti sa acceptam succesiunea) a descoperit existenta testamentului in RNNEL.
Este cel putin ciudat cum de acest testament inainte n-a fost existent iar dupa cearta a aparut din neant. (Sau din RNNEl, dar atunci inainte de ce nu a fost observat?) Testamentul contine uzufructul pt. mama si intreaga mostenire pt. sora-mea.