avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Insolvabilă
Discuție deschisă în Executare silită

Insolvabilă

Mi se a pus poprire 100 lei pe pensia minimă de invaliditate de către bancă și pt că astfel nu se plătea datoria + penalități in aceasta viață executorul m a declarat insolvabilă întrucât nu am nimic în proprietate.Apoi banca a plătit alt executor,dar situația este aceeași .Eu am aflat de la dl avocat Cuculis că se prescrie datoria in acest caz Este adevărat?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 20:22, 11 Martie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prescriptia nu intervine cat creditorul insista în executare. Mergeti la un avocat cu actele pt a le vedea și dacă e cazul, ds, faceti contestatie ca numai instanta constata dacave vb de prescriptie.
Am contestat în instanță dar doream sa știu ce șanse am
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nimeni nu va poate spune ce sanse aveti ...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă creditorul a plătit executor să vă execute silit, nu mai poate fi vorba de prescripție, decât peste 3 ani, dacă în această perioadă nu va mai încerca iar și iar să vă execute silit.

Dumneavoastră ce ați cerut instanței în cererea de contestare executare`?

Pe tot timpul derulării procesului de executare, prescripția se tot întrerupe, și de fiecare dată începe de la zero un nou termen de 3 ani.
Ultima modificare: Luni, 11 Martie 2024
Dapix, utilizator
Eu am o boala incurabila și o să fie aceeași situație tot timpul.probabil așteaptă să ies la pensie de vârstă la 63 ani.Adica încă 7 ani

Alte discuții în legătură

Executare silită, imposibilitate de a onora datoriile georalu1979 georalu1979 Doresc o soluție în legătură cu niște popriri ca urmare a unor incunviintari de executare silită. Din cauza unor probleme de sănătate, m-am pensionat ... (vezi toată discuția)
Executare silita nicoleta 70 nicoleta 70 Buna seara.Am contractat un credit in anul 2011 pe care nu am mai putut sa l platesc din noiembrie 2011.Pe data de 10.02.2016 mi s a blocat cardul de pe care ... (vezi toată discuția)
Poprire pensie de handicap, este legal? Flori_ Flori_ Buna ziua, Va cer sfatul in urmatoarea problema: Sunt pensionata de boala (tetrapareza, Cf Legii 263/2010) si primesc pensie de invaliditate 911 lei + ... (vezi toată discuția)