avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1997 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Emiterea de facturi sub 100 €
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Emiterea de facturi sub 100 €

Buna ziua.
Intampinam probleme cu emiterea de facturi la alimentarea cu combustibili din statiile Rompetrol, nu vor sa emita factura in cazul in care suma nu depaseste 100 Euro, pragul nu stiu cine la stabilit si de ce dar si noi ne ocupam cu comertul si emitem factura chiar si pentru un Leu. Este permis sau exista o lege in acest sens? In cazul in care este obligat sa emita factura la solicitatea noastra si nu se doreste cui ne putem adresa?
Multumim.
Ultima modificare: Marți, 12 Martie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 14:29, 13 Martie 2024
Buna ziua,

Sa intelegem ca este alegerea fiecarui agent economic ( comerciant ) de a emite sau nu factura daca suma la achizitie , bunuri, servicii sau... este mai mica de 100 Euro?
Putem emite doar bon fiscal cu RO chiar daca ni se solicita factura si sa transmitem clientilor ca se pot multumi si cu aceasta varianta!!!
Exista o alta lege pentru cei care comercializeaza carburanti?
Imi cer scuze pentru insistenta, doar ca vreau sa stiu exact, daca eu am pitici pe creier si solicit o factura iar cel de la ghiseu nu doreste sa mi emita pentru ca nu are el chef sa munceasca si sa consume trei coli A4 eu ar trebui sa mi vad de drum, treaba, sa tac din gura pentru ca am platit carburant si sa ma multumesc cu situatia.

Multumesc.
Florian Magureanu
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
ca sa va linistiti piticii, sunt obligati sa va dea factura daca solicitati.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista obligatia emiterii facturii la solcitarea clientului prevazuta in Codul fiscal la art 319 :

" (10) Prin excepție de la prevederile alin. (6) lit. a), persoana impozabilă este scutită de obligația emiterii facturii pentru următoarele operațiuni, cu excepția cazului în care beneficiarul solicită factura:

a) livrările de bunuri prin magazinele de comerț cu amănuntul și prestările de servicii către populație, pentru care este obligatorie emiterea de bonuri fiscale, conform Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicată, cu modificările și completările ulterioare; "

~ final discuție ~