avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... REVISAL 2010
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

REVISAL 2010

Ave tuturor,
Va retin atentia asupra urmatoarei probleme dorind, bineinteles un sfat.

HG 37/2010 modifica HG 161/2006:
“Art. 4 (1) Angajatorii au obligatia de a transmite registrul in forma electronica la inspectoratul teritorial de munca in a carui raza teritoriala isi au sediul sau domiciliul, dupa caz, cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre primul salariat”.

Intrebari:
1. REVISAL poate fi trimis fara numarul CIM dat de ITM si trimis, corectat, ulterior?
2. Aveti alta solutie pentru a trimite REVISAL la timp si corect exceptand inregistrarea CIM la ITM?

As dori, daca sunteti amabili si baza legala

Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Doina Elena , Consultant resurse umane 07:55, 15 Aprilie 2011
cat este pana la urma salariul minim pe economie incepand cu 01.01.2011?am citit 700, dar si 670????si legat de carnetele de munca, de la 01.01.2011 se mai fac inscrisuri in carnete de catre itm sau de cei care tin carnetele la firma?se trec noile modificari de salariu ?itm-ul mai primeste acte aditionale cu modificari?cum procedam?
Nu va agitati.
Salariul minim pe economie este 670 lei.
Cand se va inregistra CCMUNN atunci el va fi de 700 lei.
Modificarile salariale ce implica minimul pe economie se fac prin decizie, nu act aditional.
Ele nu se mai inregistreaza la ITM.
Ultimele inscrisuri din cartea de munca sunt la 31.12.2010. Vedeti putin si Comunicatul ITM pe care il gasiti aici pe site, in "Documente utile".
Spor la treaba.

:offtopic:

Mi s-a indeplinit visul!!!:love2:....Nu mai fac naveta la ITM :thumbup:
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Ianuarie 2011
Doina Elena, Consultant resurse umane
namiru a scris:

Nu va agitati.
Salariul minim pe economie este 670 lei.
Cand se va inregistra CCMUNN atunci el va fi de 700 lei.
Modificarile salariale ce implica minimul pe economie se fac prin decizie, nu act aditional.
Ele nu se mai inregistreaza la ITM.
Ultimele inscrisuri din cartea de munca sunt la 31.12.2010. Vedeti putin si Comunicatul ITM pe care il gasiti aici pe site, in "Documente utile".
Spor la treaba.

:offtopic:

Mi s-a indeplinit visul!!!:love2:....Nu mai fac naveta la ITM :thumbup:

Sa inteleg ca acum ridic salariile la 670 iar dupa ce se inregistreaza CCMUNN fac alta marire la 700? tot cu 01.01.2011?
Daca CCMUNN nu este inregistrat nici pana la aceasta data nu vad de ce si-ar produce efectele pentru trecut.
Deocamdata nu este baza legala pentru un salariu de 700 lei.
Ceea ce trebuie aplicat acum este ordonanta cu salariul minim de 670 lei.
Corect ar fi ca in termen de 5 zile sa aplicam modificarea, nu? tot legea spune....
Ar trebui sa nu ne grabim, sa mai asteptam totusi.

Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Ianuarie 2011
Doina Elena, Consultant resurse umane
namiru a scris:

Daca CCMUNN nu este inregistrat nici pana la aceasta data nu vad de ce si-ar produce efectele pentru trecut.
Deocamdata nu este baza legala pentru un salariu de 700 lei.
Ceea ce trebuie aplicat acum este ordonanta cu salariul minim de 670 lei.
Corect ar fi ca in termen de 5 zile sa aplicam modificarea, nu? tot legea spune....
Ar trebui sa nu ne grabim, sa mai asteptam totusi.

Pai asa prevede CCMUNN la art. 108" semnat astazi 17.12.2010 si produce efecte incepand cu data de 01.01.2011"

Alte discuții în legătură

Revisal sanducatanas sanducatanas Am infiintat o SRL si nu stiu cand se transmite revisalul lunar sau numai cand sunt modificari.Multumesc (vezi toată discuția)
Inregistrare contract de munca tromar tromar Care este termenul de inregistrare a unui contract individual de munca la ITM ? Toate unitatile sunt obligate sa inregistreze aceste contracte la ITM ? (vezi toată discuția)
Semnez cim, vreau sa stiu termenul limita cand angajatorul este obligat sa-l inregistreze larafabian larafabian dupa ce semnam cim, care este termenul de depunere de catre angajator al acestuia la itm? (vezi toată discuția)