avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... REVISAL 2010
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

REVISAL 2010

Ave tuturor,
Va retin atentia asupra urmatoarei probleme dorind, bineinteles un sfat.

HG 37/2010 modifica HG 161/2006:
“Art. 4 (1) Angajatorii au obligatia de a transmite registrul in forma electronica la inspectoratul teritorial de munca in a carui raza teritoriala isi au sediul sau domiciliul, dupa caz, cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre primul salariat”.

Intrebari:
1. REVISAL poate fi trimis fara numarul CIM dat de ITM si trimis, corectat, ulterior?
2. Aveti alta solutie pentru a trimite REVISAL la timp si corect exceptand inregistrarea CIM la ITM?

As dori, daca sunteti amabili si baza legala

Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Doina Elena , Consultant resurse umane 07:55, 15 Aprilie 2011
multumesc frumos pt raspuns, dar este o problema majora daca am transmis si in week-end????adica la un control poate vedea cineva transmisia in zilele de samb si dum?se poate lua de angajator pt asa ceva?
Inspectorii ITM pot vedea cu cate zile intarziere s-au depus datele prin REVISAL fata de termenul legal prevazut pentru transmiterea datelor.
Se pot lua de acest lucru.
daca am o incetare in revisal cu data de 31.12.2010 , dar persoana este totusi platita cu aceasta data, o pot opera cu data de 31????ca m-am gandit,... daca operez plecare cu 01.01.2011 programul saga imi ia in calcul si ziua de 01 ianuarie si pe 1 persoana nu a mai venit.31 a fost ulitma zi de prezentare la munca si ii pun incetare tot cu 31?este corect?
Daca incetarea este cu 31.12.2010, atunci transmiterea REVISAL-ului trebuie sa se faca in aceasta zi, potrivit HG nr.161/2006.
sara mihu a scris:

daca am o incetare in revisal cu data de 31.12.2010 , dar persoana este totusi platita cu aceasta data, o pot opera cu data de 31????ca m-am gandit,... daca operez plecare cu 01.01.2011 programul saga imi ia in calcul si ziua de 01 ianuarie si pe 1 persoana nu a mai venit.31 a fost ulitma zi de prezentare la munca si ii pun incetare tot cu 31?este corect?

Da, e corect incetare cu 31.12. Daca ar fi plecat la alt angajator, ar fi angajat-o cu 01.01,

Alte discuții în legătură

Revisal sanducatanas sanducatanas Am infiintat o SRL si nu stiu cand se transmite revisalul lunar sau numai cand sunt modificari.Multumesc (vezi toată discuția)
Inregistrare contract de munca tromar tromar Care este termenul de inregistrare a unui contract individual de munca la ITM ? Toate unitatile sunt obligate sa inregistreze aceste contracte la ITM ? (vezi toată discuția)
Semnez cim, vreau sa stiu termenul limita cand angajatorul este obligat sa-l inregistreze larafabian larafabian dupa ce semnam cim, care este termenul de depunere de catre angajator al acestuia la itm? (vezi toată discuția)