avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Blocare acces spatiu comun subteran
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Blocare acces spatiu comun subteran

Buna ziua,

asociatia de proprietari monteaza usa garaj subteran cu sms pentru care platesc si cei fara loc de parcare.
Accesul auto in subteran este permis doar celor cu locuri de parcare.
Nu doresc sa parchez in subteran, vreau doar sa folosesc liftul subteran cand am cumparaturi mai voluminoase de transportat.
Este legal sa fie restrictionat accesul la un spatiu comun pe care il am trecut in contractul de vanzare cumparare ca si cale de acces?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:44, 21 Mai 2024
Dacă nu aveți un exemplar al acordului de asociere, al statutului și al Regulamentului Condominiului, solicitați copii de pe fiecare dintre acestea . Veți afla răspunsul la fiecare dintre întrebările dvs.

crvtec2 a scris:



Un loc de parcare se vinde cu o cota parte din caile de acces. Este clar ca un proprietar de loc de parcare si apartament va detine si plati mai mult din spatiile comune.
Dar intrebarea este alta, daca eu platesc pentru x% din calea de acces, daca platesc pentru usa de garaj cu sms si lift subteran, imi poate bloca asociatia dreptul legal de a le folosi?


Ultima modificare: Duminică, 19 Mai 2024
robert1958, utilizator
Buna ziua , in principiu actele vorbesc clar ce doriti sa aflati sau sa va lamuriti ,Nu exista un raspuns general la intrebare , doar punctula pe ce scrie .Usa de acces este parte comuna si se plateste de toti .Acea use deserveste tuturor cu sau fara loc de parcare , acesul pentru ceilanti care nu au loc de parcare dar au nevoie in ocazi desebite care va afecteaza viata , siguranta si proprietatea .De exemplu salvare ,politie , pompieri samd . Accesul este un drept care curge din acte sau il cereri pe parcurs .Doriti raspuns fara sa ne spuneti ce demers ati initiat pana acum inainte de a intreba daca este legal .Tot ce nu este scris este permis pana la probatoriu .
Pai daca nu aveti acces in garajul subteran pentru ca nu aveti loc de parcare acolo, cum vreti sa folositi acel lift? Trebuie deci sa aveti intai acordat accesul, care din cate vad este conditionat de detinerea unui loc de parcare in garajul subteran, pentru a putea utiliza liftul.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Verificați actele cu un avocat, apoi dați-i în judecată să vă permită accesul.
Daca va este necesar acel spatiu de folosit, vorbiti cu un avocat, caci trebuie vazuta inclusiv CF pentru locurile de parcare, CFul comun, statutul asociatiei etc.
Poate nu ajungeti in instanta, insa intai trebuie vazut cum anume puteti folosi legal spatiul acela comun, daca este posibil, in functie de loc, destinatie etc.

~ final discuție ~