avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vânzătorul mai are obligaţii in aceasta situatie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vânzătorul mai are obligaţii in aceasta situatie?

Anul curent am cumparat un apartament si pe parcursul trecerii contractelor ( Digi, electrica si gaze naturale) am aflat ca defapt gazul a fost deconectat cu 2 ani inainte sa cumpar apartamentul. In apartament merge gazul de la centrala, si vin facturi pe numele fostului proprietar, insa figureaza ca fiind deconectat din motiv tehnic, iar pentru reconectare trebuie sa platesc 800 de lei. Nu mi se pare corect deloc sa platesc eu aceasta suma din moment ce vanzatorul nu mi-a comunicat aceasta situatie spunand ca facturile vin, mi le-a si aratat ca sunt achitate, deci nu aveam de unde sa stiu ca defapt figureaza deconectat. La momentul vanzarii, el a dat o declaratie ca mi le preda imobilul fara datorii, obligatii, acum dpdv legal nu stiu daca aici intra si serviciile acestea cu gaze nazurale. Dar moral nu consider ca este corect sa platesc eu ceea ce trebuia sa faca el in urma cu 2 ani. Bine-inteles el refuza sa achite si sa faca aceste demersuri. Va rog sa imi spuneti daca am vreo sansa sa il oblig, conving sa le plateasca. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 15:44, 29 Mai 2024
imobilul a fost intr-adevar predat fara obligatii, in masura in care nu au existat restante la facturi, impozite, ipoteci, etc.
e o situatie hazlie si cred ca distribuitorul a fost cascat (o intrerupere a fost rebransata fara documentare) si vrea sa va puna in carca acest cost.
vanzatorul a primit constant facturi corespunzatoare si le-a platit, deci a fost de buna credinta.
daca veti actiona vanzatorul in justitie cred ca:
1. nu veti avea castig de cauza, s-ar putea sa invoce, cu bune sanse, lipsa calitatii procesuale;
2. procesul va dura lejer 2 ani, nefiind o cauza urgenta
cu distribuitorul nu vreti sa va certati.
eu as plati suma, cu riscul de a nu dormi bine o perioada de vreme decat sa prelungesc aceasta perioada pe cativa ani

~ final discuție ~