avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Pe scurt, am cumparat un apartament pe care l am ...
Discuție deschisă în Executare silită

Pe scurt, am cumparat un apartament pe care l am vizionat cu ...

Pe scurt, am cumparat un apartament pe care l am vizionat cu un agent imobiliar. Nu am încheiat niciun contract cu acest agent pt ca mi a dat mai multe informații eronate.
Agentul imobiliar a apelat la un avocat care m a înștiințat ca un executor judecătoresc ma vă obliga să plătesc comisionul pt agent. Am ignorat acest mesaj.
Mai nou, avocatul mă anunță ca agentul a deschis un proces la judecătorie și, dacă nu depun contestație în termen de cel puțin 3 zile înainte de prima înfățișare, se va considera ca accept plângerea agentului. Cred ca agentul a adus documentul de înștiințare și mi l a pus la cutia poștală pt ca nu vad pe plic ștampila poștei. Credeți ca pot ignora in continuare demersul agentului și a avocatului sau?
Mulțumesc mult!


Liliana Gradinaru a scris:

Ne cereti sa raspundem ce puteti dv. sa faceti? Puteti ignora, puteti macar sa va informati la un avocat, puteti ignora si dosar de instanta si popriri viitoare (daca se ajunge la asta) si tot. Puteti.
Recomandat ar fi insa sa discutati cu un avocat, sa va informati ca sa stiti la ce sa va asteptati.


Am primit citația de la tribunal la căsuța mea poștală. Nimeni nu a semnat de primire. Nu cred ca a adus-o poștașul pt ca el ar fi cerut semnătura. Cred ca citația mi -a fost adusă de reclamant (adică de agentul imobiliar).

Dacă nu răspund la intimpinare și ignor citația ce se intimpla?

Mulțumesc!
Factorul postal, daca nu va gaseste acasa la momentul livrarii corespondentei, o lasa in casuta postala. In acest caz factorul postal face mentiune pe confirmarea de primire care se va intoarce la instanta de judecata.
NU avea cum sa va comunica reclamantul un plic expediat de instanta de judecata.

Daca reclamantul a ales sa formuleze impotriva dumneavoastra ordonanta de plata (caci aici este obligatia de formulare a intampinarii cu cel putin 3 zile inainte de termenul de judecata) si nu depuneti intampinare, se poate considera, in coroborare cu celelalte probe, ca ati recunoscut pretentiile creditorului (agentului imobiliar). Pentru ordonanta de plata este necesar a se respecta o anumita procedura prealabila.

Daca reclamantul a formulat cerere pe ”drept comun”, daca nu depuneti intampinare veti fi decazut din dreptul de a propune probe si invoa exceptii, cu exceptia celor de ordine publica.

Cel mai bine este sa mergeti la un avocat, sa obtineti un punct de vedere avizat in cauza.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu am înțeles exact: poștașul lasă plicul de la tribunal la cutia poștală dacă nu găsește pe nimeni acasă? Dacă eu sunt în străinătate pt mai mult de 1 an de zile, și nu am semnat de primire înseamnă ca nu știu de niciun document, nu?

Poștașul returnează numai confirmarea de primire nesemnată?

Nu se înțelege de aici ca eu nu am primit plicul de la tribunal, ca nu am fost înștiințată de nicio plângere?

- Vă rog nu mai răspundeți prin citare, apăsați pe Răspunde. Sau măcar ștergeți citatul integral al mesajului anterior înainte de a publica răspunsul. Mulțumesc. -
Ultima modificare: Vineri, 12 Iulie 2024
Manuela Rășină, administrator
nu, nu se intelege ca nu ati primit! codul de procedura civila prevede posibilitatea lasarii citatiei in cutia postala! drept dovada, dvs ati primit-o si stiti de proces. daca alegeti sa ignorati citatia, probabil veti fi bun de plata.


cris0811 a scris:

nu, nu se intelege ca nu ati primit! codul de procedura civila prevede posibilitatea lasarii citatiei in cutia postala! drept dovada, dvs ati primit-o si stiti de proces. daca alegeti sa ignorati citatia, probabil veti fi bun de plata.


Mai mult, este admisa o plângerea agenției în instanță dacă nu am încheiat contract cu ea? La dosar au depus numai niște discuții pe WhatsApp