Buna ziua!Am nevoie de sfatul dvs in legatura cu cererea unor drepturi.
Tatal meu este mort de 7 ani, iar bunicii din partea lui la fel.Fratele tatalui beneficiaza de toate bunurile ramase de la bunici: casa parinteasca, terenuri.De la moartea tatalui nu ne-a mai dat nici un semn.As dori sa stiu ce drepturi am eu la cele ramase dupa moartea tatalui si ce proceduri ar trebui sa urmez.Multumesc
anticipat.
Ati spus asa:
la succesiunea bunicului vor veni:
bunica+ descendentii
Bunica fiind decedata vor veni descendentii.
Descendentii sunt: pe de o parte fiul ramas in viata, sotia dansului si fiica care are 18 ani si pe cealalta parte mama mea si eu??
Si spuneti-mi va rog , eu stiu ca fratele tatalui meu a vandut o parte din bunuri este legal?se va stii exact ce bunuri au fost vandute?
Mama mea mai are drepturi asupra bunurilor daca a trecut 6luni de la moartea ultimului parinte?Mentionez ca ea este nora.
Multumesc mult!
buna ziua!
lucrurile nu stau chiar asa,
reluam la succesiunea bunicului vin:
-bunica -sotie supravietutoare
-cei 2 descendenti unchiul+ tatal dvs.
la succesiunea bunicii vin:
-unchiul+dvs prin reprezentarea tatalui dvs.
succesiunea bunicului se transmite prin retransmitere, iar cea a bunicii prin reprezentare.
unchiul dvs mai traieste?
nu putea sa instraineze terenurile fara acordul dvs.
aveti idee dc a dezbatut ceva?
NUrorile si nepotii nu au drepturi decat daca nu vor copiii bunicilor mostenirea.
Oricum, e important daca s-au aceptat mostenirile de catre tata, respectiv de catre dv., daca s-a dezbatut vreuna pana acum etc.
Fara sa fi acceptat mostenirile in termen de 6 luni de la decese, nu mai sunt drepturi sa preluati din mosteniri si atunci e posibil ca fratele sa fi vandut legal, sa fi dezbatut el singur mostenirile etc.
Nu este acceptat in dreptul nostru sa lasam drepturile sa mucegaiasca si apoi sa ne amintim de ele si sa le cerem de noi.
E ca si cum am avea un bun si l-am lasa in ploaie in strada iar dupe ceva timp ne amintim ca era al nostr si-l vrem inapoi de nou, neplouat, nefurat.
Asa incatm ca sa stim daca mai exista vreun drept actual, ne trebuie niste date concrete juridice.
Pentru asta trebuie sa faceti investigatii dv. sau sa angajati pe cineva.
Sau poate stiti toate aceste date si atunci va asteptam cu detalii.
buna ziua!
ok.
la succesiunea bunicului vine tatal dvs.
tatal dvs a decedat ulterior bunicului, cota parte ce i se cuvenea tatalui din mostenirea bunicului intra in masa succesorala a tatalui dvs.
acum ati intels partea asta?
deci partea bunicului-pe care ar fi cules-o tatal dvs o veti culege dvs +mama dvs.
partea cu bunica-aceasta parte o veti culege dvs prin reprezentare succesorala fara mama dvs.
Sucesiune
stefaniajohnston
Buna ziua am o nelamurire daca vreti sa ma ajutati va rog ,,,avem o mostenire de la bunici ,,ei sunt decedati amindoi au 5 copii in urma cu ani de zile au ... (vezi toată discuția)