Buna ziua!Am nevoie de sfatul dvs in legatura cu cererea unor drepturi.
Tatal meu este mort de 7 ani, iar bunicii din partea lui la fel.Fratele tatalui beneficiaza de toate bunurile ramase de la bunici: casa parinteasca, terenuri.De la moartea tatalui nu ne-a mai dat nici un semn.As dori sa stiu ce drepturi am eu la cele ramase dupa moartea tatalui si ce proceduri ar trebui sa urmez.Multumesc
anticipat.
da acum am inteles//dar era un termen de 6 luni in care daca nu revendicai vreun dreptul atunci il pierdeai//este adevarat?acum solutia este sa merg la un notar si sa fac succesiunile pe rand: pt bunicul si bunica//
dar daca unchiul nu este de acord , pot sa deschid eu fara el aceste succesiuni?"
termenul ala de 6 luni este termenul de otiune succesorala in care puteai fie sa accepti succesiunea tacit sau expres, fie sa renunti expre la ea.
daca nu va intelegeti cun unchiul nu prea aveti ce cauta la notar, mergeti la instanta direct.
doar pt succesiunea tatalui mergeti la notar.
Ioana, succesiunea ce se cuvenea tatalui trebuia culeasa de tata. Daca acesta nu a acceptat-o, ea nu mai intra in masa succesorala a tatalui, acesta ramanand strain de mostenire prin neacceptare.
Despre instanta, daca ajunge in instanta si nu poate dovedi acceptarea mostenirilor (sau revendicarea, cum spune userul si cum mai este cunoscuta popular aceasta procedura), atunci pierde cu brio bani pe taxe de timbru, expertize si avocati de o sa i se faca rau!
De aceea este recomandabil sa vada in ce masura poate investiga inainte daca mai are vreun drept sau nu.
Sucesiune
stefaniajohnston
Buna ziua am o nelamurire daca vreti sa ma ajutati va rog ,,,avem o mostenire de la bunici ,,ei sunt decedati amindoi au 5 copii in urma cu ani de zile au ... (vezi toată discuția)