avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dreptul familiei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dreptul familiei

Buna ziua!Am nevoie de sfatul dvs in legatura cu cererea unor drepturi.
Tatal meu este mort de 7 ani, iar bunicii din partea lui la fel.Fratele tatalui beneficiaza de toate bunurile ramase de la bunici: casa parinteasca, terenuri.De la moartea tatalui nu ne-a mai dat nici un semn.As dori sa stiu ce drepturi am eu la cele ramase dupa moartea tatalui si ce proceduri ar trebui sa urmez.Multumesc
anticipat.
pai asta ar trebui sa ne precizeze daca tatal a facut acte de acceptare tacita a succesiunii.
daca a preluat bunuri, daca a platit impozite etc..
daca se ajunge in instanta cu asta sansele sunt 50%-50%, depinde de martorii pe care ii aduci si de cat de convingatori sunt.
m-am lovit de situatia asta si am rezolvat-o.
tatal nu a facut acte de acceptare a succesiunii, nu a preluat bunuri si nici nu a platit impozite
dupa decesul tatalui sau, nu a facut nimic, nimic?
dar dupa decesul bunicii dvs ce ati facut?
nu a facut nimic pentru ca situatia noastra era una f buna si nici macar nu s-a pus problema//dupa moartea tatalui, situatia nu mai este asa roz, unchiul s-a instrainat de noi si acum as fi vrut sa vad ce drepturi am la bunurile ramase
buna ziua!
incercati sa discutati cu unchiul, vedeti el cum priveste problema, si intre timp dezbateti de pe urma tatalui.

Alte discuții în legătură

Ce drepturi am?-mostenire ella_camy ella_camy Ma izbesc de o problema si nu stiu ce drepturi am.Este vorba despre o mostenire. Bunica a decedat (de vreo 22 de ani). In urma ei au ramas in viata sotul si 2 ... (vezi toată discuția)
Sucesiune stefaniajohnston stefaniajohnston Buna ziua am o nelamurire daca vreti sa ma ajutati va rog ,,,avem o mostenire de la bunici ,,ei sunt decedati amindoi au 5 copii in urma cu ani de zile au ... (vezi toată discuția)
Are drept de a intra pe un teren? iulianduma34 iulianduma34 Pe scut,tata este unicul mostenitor dupa bunicul lui din partea mamei lui,bunicul avea doua fete,care impreuna cu sotia bunicului au renuntat la succesiune,in ... (vezi toată discuția)