avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Lucrari bransament electric amanate de catre ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Lucrari bransament electric amanate de catre dezvoltator de ani ...

Lucrari bransament electric amanate de catre dezvoltator de ani de zile si nerespectare contract

Buna ziua, suntem mai multi propietari de loturi de terenuri unde dezvoltatorul s-a angajat ca ne trage utilitati-incepe lucrarile conform unui contract incheiat cu fiecare dintre noi in termen de un an de zile, iar daca nu reuseste, in acel contract scrie ca trebuie sa ne dea banii inapoi.Din pacate au trecut cativa ani iar el se face ca ploua si tot invoca diverse scuze.Practic dezvoltatorul nu a inceput nimic si nici banii nu pare sa-i dea inapoi. Ce demersuri putem face ? La ce institutii sa facem plangere? Cum putem ataca in instanta mai eficient?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Flo20 , utilizator 17:38, 28 Iulie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contractele individuale au fost încheiate în fața notarului ? Dacă da, pe ultimul rând, înainte de ștampila și semnătura notarului, ar trebui să se regăsească fraza potrivit căreia duplicatul constuie titlu executoriu conform prevederilor legale. Dacă ați semnat contracte de mână, fără să consulați un avocat, atunci problema este complicată.

Dar retoric mă întreb: de ce mai mulți proprietari, care au plătit avansuri consistente, au așteptat ani de zile să pună o întrebare. Și de ce nu au făcut chetă să obțină o consulație de 300 de euro la un avocat, chiar de pe acest forum.

Și fără nicio legătură cu dumneavoastră și îmi cer scuze dacă vă simțiți cumva vizați. Din ce în ce mai mult, românii în general sunt dispuși să dea avansuri de zeci de mii de euro celor care prestează muncă fizică: constructori, zugravi, instalatori. Însă în ruptul capului nu ar da 100 de euro unui avocat să se uite un sfert de oră pe contractele ce urmează să fie semnate; Ce domne, se uită în diagonală, 10 minute, pe contractul în care urmeză să îngrop zeci de mii de euro și are tupeul să-mi ceară 100 de euro.

PFA Secretar notariat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună seara.

Puteți rezolva situația, fie în sensul obligării dezvoltatorului la efectuarea lucrărilor, fie în sensul restituirii sumelor și plata de daune interese, însă doar pe calea instanței.
Este extrem de important să faceți demersurile cât mai repede și vă sfătuiesc să vă angajați un avocat, întrucât demersurile necesare sunt de un grad de dificultate ridicat.

Cu stimă, av. Hulea Ionuț-Marius
Buna ziua si va multumesc pentru raspuns.

Da s-a incheiat la notar iar in acel contract scrie ca este cu titlu executoriu. Situatia este destul de problematica. Practic dezvoltatorul a 'momit' intr-un fel clientii cu niste preturi mici la terenuri dar la care trebuia sa faci si un contract pt bransament electric contra unei sume de bani, dupa care a tot taraganat inceperea lucrarilor. Noi, oameni de buna credinta si fara experienta am zis ca omul este serios dar se pare ca ne-am inselat. Cred ca la noi romanii este o problema majora de educatie referitor la consultarea unui avocat cand vine vorba de un contract mai serios. Nu avem notiunea de preventie din pacate.

Noi luam serios in calcul si o plangere penala la politie , pe langa actionarea in instanta evident.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Iulie 2024
Flo20, utilizator
Buna ziua. Multumesc de raspuns. Aveti idee cam cat dureaza in medie un proces de acest gen pana se incheie definitiv ? Noi vrem restituirea banilor plus toate cheltuielile cu avocatii, etc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În funcție de situația dvs. concretă și de probatoriul ce ar trebui administrat în cauză, procesul poate dura 8 luni - 1 an și 6 luni.
Cu cât vă grăbiți mai repede să demarați procesul, cu atât mai repede veți putea rezolva situația.

Cu stimă, av. Hulea Ionuț-Marius

Alte discuții în legătură

Lipsa titlu proprietate ,doar o foaie făcută de mana Snqm31 Snqm31 Bună ziua, ma numesc Zaharia Marius sunt din județul Teleorman comuna Siliștea Gumești și am și eu o problemă. Bunicul meu împreună cu tata au ... (vezi toată discuția)
Construcție ilegala pe terenul meu NICU TICU NICU TICU Cineva a construit ilegal o cabană pe un teren extravilan, moștenit de la mama mea... Mentionez ca nu am cf pe teren, singura dovada fiind registrul agricol ... (vezi toată discuția)
Detin o firma micro si fiul meu doreste sa infiinteze o firma micro ... prosistem94 prosistem94 Detin o firma micro si fiul meu doreste sa infinteze o firma cu acelasi domeniu de activitate ! Se poate ? Si tot micro ? (vezi toată discuția)