avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Am deschis un SRL-D in 2015
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Am deschis un SRL-D in 2015

Buna ziua!

Am deschis un SRL-D in 2015, iar in 2016 am facut toate demersurile la ONRC pentru a suspenda activitatea firmei pentru o perioada de 3 ani. Dupa acesti 3 ani nu am mai facut nimic cu firma respectiva, iar in Ianuarie 2024 am vorbit cu o firma de contabilitate sa schimbe statutul de SRL-D in SRL, schimbare coduri CAEN etc. - lucruri pe care le-au facut. Am platit depunerea declaratiei 100 pentru Martie si Iunie, iar in Iulie m-a sunat o doamna de la Fisc, spunandu-mi ca firma este inactiva din cauza lipsei declaratiilor pe anii trecuti (inclusiv anii in care activitatea a fost suspendata) si ca este nevoie sa ajung la zi cu toate aceste declaratii.

Mentionez ca firma nu a avut nicio activitate in acesti ani. Cum ar trebui sa procedez in sensul acesta? Mi-am facut certificat digital pentru a completa eu D100, dar este nevoie de un contabil autorizat pentru Bilantul anual? Contabilul pe care il platesc mi-a cerut 6000 de lei pentru toate acestea, ceea ce mi se pare mult.

Risc o amenda pentru nedepunerea declaratiilor?

Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 26 August 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: ContabilGB , utilizator 12:27, 19 Septembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Continuam:
1. accesati site-ul ANAF->autentificare certificat-> alegeti optiunea Solicitari - > prima optiune -> cautati "VECTOR FISCAL"
2. In sectiunea "Mesaje" veti primi vectorul fiscal. Imi copiati de acolo doar optinile care nu au nimic scris la data de sfarsit (de exemplu: 300,TVA,data de inceput: 01/01/2015,data de sfarsit: / / , perfisc: lunar )
3. alegeti optiunea Solicitari - > prima optiune -> cautati "istoric declaratii 2016, istoric declaratii 2017,istoric declaratii 2018,istoric declaratii 2019,istoric declaratii 2020,istoric declaratii 2021,istoric declaratii 2022,istoric declaratii 2023,istoric declaratii 2024").
4. Imi copiati ce scrie in istoric declaratii 2016.
5.din 2016 pana in prezent nu ati desfasurat activitate, nu aveti facturi primite sau facturi emise, nu aveti echipamente sau autoturisme pe societate care sa genereze cheltuieli cu amortizari, aveti operatiuni in extrasele de cont neoperate in contabilitate?
6.aveti baza de date din programul de contabilitate pentru primul an in care v-ati desfasurat activitatea?
7. aveti ultimul bilant depus pentru societatea dvs?
8. in ce perioada ati avut salariati?
9.ce CAEN aveti?
Ultima modificare: Joi, 5 Septembrie 2024
ContabilGB, utilizator
Buna ziua!

Imi cer scuze, am incurcat anii. Am deschis societatea in 2016 si am suspendat activitatea pentru 3 ani in 2017.

La vectorul fiscal exista doar o linie:

120 Microintreprinderi 22/09/2016 / / Trimestriala

Acesta este istoricul declaratiilor pentru 2017:

3 FMMBAMA-28375-2017 28.12.2017 Initiala 131221191

Nu am desfasurat nicio activitate, doar am deschis societatea - acesta a fost singurul lucru pe care am reusit sa il facem.
CAEN-ul initial a fost 5630 deoarece la momentul respectiv am vrut sa deschidem o cafenea, insa din anumite motive nu am reusit. Asadar, nu am avut nici angajati. Nu am avut niciun program de contabilitate, de asemenea nu gasesc niciun bilant.

In momentul actual codul CAEN este schimbat pe 4791.

Multumesc!
acest răspuns util
1. Incepem cu anul 2016.
2. Descarcati declaratia 100 de pe siteul ANAF(declaratii electronice) cautati versiunea valabila in 2016.
3.Completati in partea de sus cu datele societatii.
4. La mijlocul pagini alegeti din lista derulanta impozit pe microintreprindere.
5.in tabelul de mai jos lasati cu zero peste tot
6. Completati datele administratorului
7. Apasati butonul validare
7. Semnati electronic declatatia
8. Accesati site-ul e-guvernare, meniul depunere declaratii, introduceti PIN,ul certificatului digital
9.incarcati declaratia
10. Urmati instructiunile de acolo si descarcati recipisa sau gasiti recipisa in SPV sectiunea mesaje
11.completati cate o declaratie pentru fiecare trimestru in care exista societatea(septembrie 2016, dec 2016)
12.procedam la fel pentru 2017,2018,2019,2020,2021,2022
13. Sa aveti in vedere actualizarea versiunii
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Septembrie 2024
ContabilGB, utilizator
acest răspuns util
Se descarca declaratia S1046, se completeaza si se depune pentru anii: 2016,2017,2018,2019,2020,2021,2022 si 2023.
Buna ziua!

Va multumesc pentru indrumare, Nu am stiut de declaratia S1046, am crezut ca trebuie bilant.
Am depus toate declaratiile D100 si S1046, conform instructiunilor de mai sus, toate recipisele fiind fara eroare.

Mai este necesar sa fac ceva in continuare?

Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 13 Septembrie 2024
eleanordum, utilizator

Alte discuții în legătură

Eroare depunere declaratie inactivitate cernatmariana cernatmariana Buna ziua. Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat. Ce ar trebui sa fac pentru anularea depunerii eronate a declaratiei de inactivitate ( s1046) pentru o ... (vezi toată discuția)
Depunere eronată a declarației s 1046 la srl cu activitate ContSters465230 ContSters465230 Buna ziua . Doresc să știu cum se mai poate îndrepta situația în care pentru un srl înființat în iunie 2015 și activ încă de atunci s-a depus eronat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va rog sa-mi spuneti care data se ia in calcul pentru ... Ramona2876 Ramona2876 Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti care data se ia in calcul pentru transmiterea bilantului contabil la 31 decembrie 2023 ce a fost transmis prin posta cu ... (vezi toată discuția)