avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua! As dori să știu dacă pensia la limita de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua! As dori să știu dacă pensia la limita de vârstă ...

Buna ziua! As dori să știu dacă pensia la limita de vârstă conform art 56 din Legea 360/2023, îți oferă dreptul la muncă chiar daca nu ai împlinit vârsta prevăzută în tabelul de la Anexa 5?
Cel mai recent răspuns: Adriana D. , utilizator 17:59, 11 Septembrie 2024
Buna ziua!
Dar pensia pt limita de vârstă conform art 56 din Legea 360/2023 , este pensie cu drept de munca?
Am întrebat la casa de pensii din orașul unde locuiesc și trei persoane mi-au dat 3 raspunsuri diferite: 1-da, 2-nu, și 3-teoretic da, că așa spune articolul din lege dar practic nu știu că nu au avut cazuri asemănătoare.
Am sunat apoi la CNPP și mi s-a spus că doar la împlinirea vârstei de pensionare din tabelul de la Anexa 5 este pensie cu drept de lucru, pensia la limita de vârstă conform art 56 este un fel de anticipata pt că e cu reducerea vârstei de pensionare și e fara drept de lucru.
Oare care e răspunsul corect? As fi recunoscătoare sa aflu părerea dv. Mulțumesc!

Cornel Vasile a scris:

pensionarii la limita de varsta pot cumula pensia cu salariul.

Ultima modificare: Miercuri, 11 Septembrie 2024
Adriana D., utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizarea pe legea 263/2010 se regaseste la art.65, tabelul ... goplanet goplanet Penalizarea pe legea 263/2010 se regaseste la art.65, tabelul 2^1 AM STAGIUL DE COTIZARE CONTRIBUTIV (efectiv lucrat) de peste 35 ani. Pentru calculul ... (vezi toată discuția)
Legea 360/2023 art.46(2) intrat in vigoare la 01/01/2024 (2) ... Carp Mircea Carp Mircea Legea 360/2023 Art.46(2) intrat in vigoare la 01/01/2024 Persoanele asigurate în sistemul public de pensii care îndeplinesc condițiile de înscriere la ... (vezi toată discuția)
Ce este gresit? Angela Cerdeanu Angela Cerdeanu Salariatul a implinit 65 de ani si circa 33 ani de contrib exact in 31.08.2024.Ca si contabil ii inmanez toate documentele necesare dosarului pt pensionare ... (vezi toată discuția)