avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... cotizare necontributiva
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

cotizare necontributiva


Omu' muncii
Utilizator
9:55, 31 August 2024
Buna ziua ! Daca initial totul pare relativ simplu de verificat vis-a-vis de recalculare ,acum ,in momentul in care sunt cu hartiile-n mana ,ma uit ca vitelul la recalcularea noua ! Am incercat sa evit revenirea la un subiect care am vazut ca preocupa pe mai multi beneficiari ai recalcularii dar , nu m-am dumirit cine e si ce vrea "Stagiul de cotizare necontributiv" .Recalculare mea arata cam asa:
-TOTAL STAGIU DE COTIZARE REALIZAT ,din care :44 ani 6 luni 24 zile
A1 Stagiu de cotizare contributiv 38 ani 11 luni 05 zile
A2 Stagiu de cotizare necontributiv 4 ani 4 luni 13 zile
A3 Stagiu asimilat( necontributiv ) 1 an 3 luni 6 zile
A4 Stagiu sistem neintegrat 0 ani 0 luni 0 zile
B Stagiu de cotizare contributiv pentru care se acorda puncte de stabilitate 13 ani 17 luni 13 zile
C Numar de puncte de stabilitate 9.86945
D Numar total de puncte realizate 52 31285
Nu stiu si nu inteleg de unde apar acesti 4 ani de stagiu de cotizare necontributiv , ce reprezinta ei , mai ales ca vad ca nu-mi fac deloc bine la scorul general ! . Mentionez ca studiile superioare nu pot reprerzenta o justificare , pentru ca n-am ! O privire peste Carnetul De Munca nu m-a ajutat , de aceea cer ajutor aici !
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:48, 31 August 2024
Eu v-am pus o intrebare , iar dvs. nu ati clarificat . Poate fi stagiu suplimentar pentru grupe . Daca nu e cazul dvs. , va trebui sa contestati la Casa de Pensii , numai acolo va pot lamuri .
Armata este stagiu necontributiv, somajul pana la 01.04.2001 , perioadele pentru care s-au primit plati compensatorii in baza Ordonantei de Urgenta nr. 98/1999.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! daca initial totul pare relativ simplu de verificat ... Omu' muncii Omu' muncii Buna ziua ! Daca initial totul pare relativ simplu de verificat vis-a-vis de recalculare ,acum ,in momentul in care sunt cu hartiile-n mana ,ma uit ca vitelul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! decizia de recalculare pentru pensia tatalui: total ... ami_i ami_i Buna ziua! decizia de recalculare pentru pensia tatalui: Total stagiu de cotizare: 48 ani 0 luni 6 zile Stagiu de cotizare contributiv: 39 ani 8 luni 21 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua soția mea a primit decizia cu recalcularea și vad o neconcordanta ... oagaioan@gmail.com oagaioan@gmail.com Soția mea a primit decizia cu recalcularea și vad o neconcordanta : Suma punctajelor pana la 31 08 2024=36,49061. Cuantum pensie de asigurari sociale la ... (vezi toată discuția)