avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Puncte de stabilitate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Puncte de stabilitate

În Legea nr 360 se menționează că perioadele suplimentare acordate pentru gr. II de muncă, (cf. legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001), constituie stagiu de cotizare.
Să presupunem că avem doi salariați care au dreptul la un nr. de 3 ani ca reducere la varsta de pensionare pentru anii lucrați în dr II de muncă:
- unul din cei doi slariați, beneficiază de reducerea de 3 ani și iese la pensie cu 3 ani mai devreme, - ca atare, acești 3 ani NU i se iau în calcul la punctele de stabilitate;
- celălalt salariat, NU profită de avantajul celor 3 ani și lucrează în continuare încă 5 ani până iese la pensie.
ÎNTREBARE: acest al doilea salariat, nu ar trebui să beneficieze de puncte de stabilitate ȘI pentru cei 3 ani pe care i-a lucrat și pentru care a plătit contribuția la stat?

Alte discuții în legătură

Calculul punctajului la pensie pentru grupele i si ii de munca iulianw iulianw Ma poate lamuri cineva cum se calculeaza plata pensiei pentru grupele de munca 1 si 2 ? Peste tot se mentioneaza doar reducerea varstei de pensionare pentru ... (vezi toată discuția)
Cand pot sa ies la pensie? LinteEugen LinteEugen Sunt nascut pe 22.05.1958 , am lucrat in grupa speciala 20 ani si 4 luni si in grupa a II-a 9 ani. Cand pot sa ies la pensie? (vezi toată discuția)
Cand pot iesii la pensie bunica1 bunica1 Ma numesc Marcel , sunt nascut la 12.12.1954 .Lucrez de 31 ani si 9 luni ca subinginer .Am beneficiat in aceasta perioada de 20 ani grupa II si 9 ... (vezi toată discuția)