avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 352 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Întâmpin o situație puțin neclara si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Întâmpin o situație puțin neclara si aș dori ...

Buna ziua. Întâmpin o situație puțin neclara si aș dori un sfat. Soțul mamei mele a murit recent (tată vitreg) iar împreună au 3 copii. El mai avea încă 2 copii dintr-o altă căsătorie. Totodată, el mai are si 2 frați. Mama lui înainte de deces a trecut toate proprietățile pe numele lui si au facut act cu uzufruct viager. Bunicul vitreg a rămas in viata si are probleme de sănătate si mintale. In tot acest timp tatăl vitreg împreună cu mama au întreținut proprietățile și achitat orice facturi au fost.
Acum dupa moartea tatălui vitreg, bunicul vitreg ii face viata grea mamei mele întrucât nu poate sa locuiască într-o anumită proprietate iar frații tatălui vitreg speră sa moștenească ceva anume.
Mama a ajuns într-o situație foarte dificilă si nu stiu cum si ce sfat sa ii ofer. Daca se poate un răspuns va mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:14, 12 Septembrie 2024
Probabil pentru a isi asigura soțul ca el poate sa stea acolo pana la moartea sa. Nu stiu de ce. Ei sunt trecuți in contractul de vânzare-cumpărare si exista trecut uzufruct viager, fara alte clauze. Este slecificata suma, adrese si alte detalii personale.
Ultima modificare: Joi, 12 Septembrie 2024
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fie a constituit în același act și un drept de uzufruct viager în favoarea soțului (bunicului), fie avea imobilul de la părinții ei, fără acte de proprietate și în rolul de la Primarie au fost trecuți amândoi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare cu clauza de intretinere NicolTudor NicolTudor Buna ziua, Bunicii mei au incheiat un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere, un imobil situat la tara, cu mine, nepoata lor de fiu, care ... (vezi toată discuția)
Testament in favoarea unuia dintre frati maratia maratia Buna seara, as dori sa ma ajutati in obtinerea unei solutii cat mai bune in rezolvarea unei probleme. Am sa va expun cat pot mai pe scurt o situatie care mie ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, nu am gasit situatia mea pe forum, dar incerc cu un ... Flori Ionita Flori Ionita Buna ziua, nu am gasit situatia mea pe forum, dar incerc cu un topic nou. Am urmatoarea situatie in care nu stiu cum ar fi mai corect sa actionez pentru ca ... (vezi toată discuția)