Buna ziua. Întâmpin o situație puțin neclara si aș dori un sfat. Soțul mamei mele a murit recent (tată vitreg) iar împreună au 3 copii. El mai avea încă 2 copii dintr-o altă căsătorie. Totodată, el mai are si 2 frați. Mama lui înainte de deces a trecut toate proprietățile pe numele lui si au facut act cu uzufruct viager. Bunicul vitreg a rămas in viata si are probleme de sănătate si mintale. In tot acest timp tatăl vitreg împreună cu mama au întreținut proprietățile și achitat orice facturi au fost.
Acum dupa moartea tatălui vitreg, bunicul vitreg ii face viata grea mamei mele întrucât nu poate sa locuiască într-o anumită proprietate iar frații tatălui vitreg speră sa moștenească ceva anume.
Mama a ajuns într-o situație foarte dificilă si nu stiu cum si ce sfat sa ii ofer. Daca se poate un răspuns va mulțumesc anticipat.
Probabil pentru a isi asigura soțul ca el poate sa stea acolo pana la moartea sa. Nu stiu de ce. Ei sunt trecuți in contractul de vânzare-cumpărare si exista trecut uzufruct viager, fara alte clauze. Este slecificata suma, adrese si alte detalii personale.
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Fie a constituit în același act și un drept de uzufruct viager în favoarea soțului (bunicului), fie avea imobilul de la părinții ei, fără acte de proprietate și în rolul de la Primarie au fost trecuți amândoi.