avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... ce sanse am buna ziua Am primit decizia dar cu o ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

ce sanse am buna ziua Am primit decizia dar cu o eroare / gresala ...

ce sanse am
buna ziua
Am primit decizia dar cu o eroare / gresala si anume la numarul total de puncte de exemplu in loc de 50 de puncte cat prevede vechea decizie , noua decizie apar 47 de puncte .
Am fost la Casa de pensii am facut contestatie , intreb :
- oare voi primi acele puncte ? parca asa prevede noua lege , dar mai sti !
Cel mai recent răspuns: eugarizan , utilizator 14:20, 13 Septembrie 2024
Buna ziua

Daca ati facut contestatie, asteptati raspunsul casei de pensii.

Ce sanse aveti, depinde. Nu avem cum sa ne dam cu pararea, ca nu stim situatia dvs. exacta.

Conform noii legi modalitatea de stabilire a numarului de puncte se schimba. Deci pe noua decizie puteti avea fie mai multe, fie mai putine fie acelasi numar de puncte.
va rog precizati articolul in care se modifica nr de puncte din vechea decizie cand chiar directorul CNPP a dat exemple si calculat si nu s a legat de acel numar de puncte , ca nu primesti puncte de stabilitate care se adauga acelor puncte , da ,dar nu se umbla ca sa folosesc un cuvant neacademic la cele din decizia veche . Sau spune ti daca cunoasteti un motiv de reducere a numarului de puncte stabilit initial
Multumesc
Buna ziua

Nu exista un articol anume care spune ca se modifica modalitatea de calcul.

Noua lege aduce in sine o noua modalitate de calcul a numarului de puncte.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca acele 3 puncte au fost in plata le veti primi inapoi incepand cu 01/09/2024.
Sa nu cumva sa fi introdus in acele calcule si punctele aferente indicelui de corectie.
Adica:
Le-ati calculat si le-ati introdus in total.
Multumesc Dl. Carp
Am beneficiat de indicele de corectie in urma unei hot . judecatoresti in anul 2022 , doar la punctajul mediu , acele puncte le am din anul 2017 in urma tot unei hot jud. pentru sporuri suplimentare , prime ore suplimentare etc. Peste acest punctaj au trecut 3 decizii in care nici una nu am beneficiat pentru punctajul anual , adica decizie in anul 2017 , 2020 pentru ca nu beneficiasem si s a dat o lege pentru cei care nu au beneficiat eu fiind in pensie medicala , si 2022 cand i am dat in judecata ca nu s a dorit punerea in aplicare si cea a ICCJ

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru cei deja pensionati freeanifer freeanifer Pentru cei deja pensionati , dupa aplicarea noii legi a pensiilor se recaculeaza punctajul general sau se ia in considerare punctajul total scris pe decizia de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua in urma unei hotarari judecatoresti privind indicele ... eugarizan eugarizan Buna ziua In urma unei Hotarari judecatoresti privind Indicele de corectie , Casa de Pensii odata cu emiterea deciziei este obligata sau nu sa emita si ... (vezi toată discuția)
Bună. sunt pensionara din 2016 nu am primit decizia în august ... Fivii Fivii Bună. Sunt pensionara din2016 nu se primit decizia în august de recalculare..am 27 ani vechime..nu mi s-a adăugat nimic în luna septembrie..acum suntem în ... (vezi toată discuția)