avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna ziua, Solicit ajutorul dvs. in clarificarea ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna ziua, Solicit ajutorul dvs. in clarificarea urmatoarei situatii: ...

Buna ziua,
Solicit ajutorul dvs. in clarificarea urmatoarei situatii: in luna aprilie 2019 fiul si fiica hotarasc sa ii transfere mamei lor, prin virament bancar, o suma de bani (cate 200.000 euro, echivalent in lei), suma care exista in conturile lor bancare si provenea din venituri declarate si impozitate. Nu s-a intocmit niciun inscris dar au stabilit verbal ca mama poate sa dispuna cum vrea de suma incasata, fara ca ei sa aiba vreo pretentie. Atat mama cat si copiii au rezidenta fiscala in Romania, iar copiii sunt singurii mostenitori ai acesteia.
In septembrie 2024 mama a primit de la ANAF Notificare de conformare fiscala pentru perioada care include anul 2019, sumele de mai sus fiind identificate de ANAF ca venituri nedeclarate si intrebarea este: din punct de vedere fiscal ce obligatii aveau partile in 2019 si ce ar trebui sa faca acum? Este suficient sa transmita la ANAF dovada provenientei, respectiv, extrasul de cont bancar de la momentul incasarii sumelor? Tinand cont de cele 30 zile pentru conformare va rog daca imi puteti raspunde urgent.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 17:55, 26 Septembrie 2024
Ar fi de ajutor sa contactati un avocat care lucreaza in domeniul fiscal si sa transmiteti catre ANAF si clarificari scrise.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragerile periodice din contul firmei sunt legale? Adrian1483 Adrian1483 Un SRL de prestari servicii primeste sume de bani in baza unor contracte incheiate cu diversi clienti. Banii sunt virati in contul bancar al societatii, iar ... (vezi toată discuția)
Cont oprit abuziv ContSters248807 ContSters248807 Buna ziua! Situatia mea este urmatoarea: Contul meu deschis la Banca [editat] destinat incasarii salariului si a alocatiei copilului este poprit iar sumele ... (vezi toată discuția)
Subventii adrt adrt Firma are obiect de activitate fabricarea altor articole de imbracaminte, a semnat un acord pentru finanțare în baza H.G. nr.332/2014 privind instituirea ... (vezi toată discuția)