avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am lovit un pieton pe trecere,anul trecucut in luna ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am lovit un pieton pe trecere,anul trecucut in luna octombrie, de ...

Am lovit un pieton pe trecere,anul trecucut in lima octombrie,de atunci circul cu dovada,pietonul a depus plangere penala impotriva mea,acesta a suferit o operatie la picior in urma accidentului,a ajut 80 de zile de ingrijiri medicale,pentru a retrage plangerea imi cere 10.000 de euro,care sunt riscurile la care ma supun daca nu ii dau banii pe care ii cere si nu iso retrage plangerea?mentionez ca dosarul este in stare de cercetare inca.
Cel mai recent răspuns: SunnyXxxX , utilizator 12:55, 3 Octombrie 2024
Sumt cercetat penal pt vatamare corporala din culpa,asta este clar,ingrijirile medicale au fost de 80 de zile,amenda penala la ce valoare se poate ridica?in contextul in care nu am nici un fel de abatere penala se poate lua in calcul si executarea pedeapsa de la 3 luni la un an?sau voi lua decat amenda penala?

Alina-Andreea Plugaru a scris:

Ce calitate aveti in acest moment in dosar? In functie de incadrarea juridica a infractiunii pe care v-au stabilit-o cei de la parchet, putem sti limitele de pedeapsa in cazul in care veti fi condamnat. Daca este vorba de vatamare corporala din culpa, pedeapsa prevazuta de lege este amenda sau de la 3 luni la 1 ani inchisoare.

Se poate stabili doar ameda. Sau se poat dipsune chiar si cu suspendare.

Probabil ca persoana vatamata se va constitui parte civila pentru despagubirilie materiale/morale si astfel va solicita o suma de bani, insa va trebui sa faca dovada sumelor de bani pe care le invoca si, in opinia mea nu cred ca vor putea ajunge totusi la suma de 10.000 euro cumulate.
Nu plătiți nimic( lăsați firma de asigurări să plateasca totul.
Eu sper că o să aveți o condamnare cu suspendare și anularea permisului.
Dacă peste 1 an se încheie procesul și o să aveți hotărârea definitivă să nu uitați mesajul meu.
După hotărârea definitivă stați un an fără permis și dați examen pentru un alt permis.

bogdandaniel87 a scris:

Am lovit un pieton pe trecere,anul trecucut in lima octombrie,de atunci circul cu dovada,pietonul a depus plangere penala impotriva mea,acesta a suferit o operatie la picior in urma accidentului,a ajut 80 de zile de ingrijiri medicale,pentru a retrage plangerea imi cere 10.000 de euro,care sunt riscurile la care ma supun daca nu ii dau banii pe care ii cere si nu iso retrage plangerea?mentionez ca dosarul este in stare de cercetare inca.

Ultima modificare: Marți, 1 Octombrie 2024
SunnyXxxX, utilizator
Dacă nu are 90 de zile și nu se află în niciuna dintre celelalte situații prevazute de art. 194 sau 196 cod penal, soluția va fi de clasare. Daunele materiale și morale vor trebui discutate în cadrul unui proces civil.

Dacă totuși rămâne ca fiind fapta penala, soluțiile pot fi de amânarea aplicării pedepsei, suspendare sau chiar executare - în anumite situații. De ex.erati sub influenta băuturilor alcoolice sau a altor substante când s-a întâmplat fapta?

Cel mai bine este sa studieze un avocat dosarul și sa va spună opțiunile în concret.

Art. 194

Vătămarea corporală

(1) Fapta prevăzută în art. 193, care a cauzat vreuna dintre următoarele consecinţe:

a) o infirmitate;
b) leziuni traumatice sau afectarea sănătăţii unei persoane, care au necesitat, pentru vindecare, mai mult de 90 de zile de îngrijiri medicale;
c) un prejudiciu estetic grav şi permanent;
d) avortul;
e) punerea în primejdie a vieţii persoanei,
se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani

Art. 196

Vătămarea corporală din culpă

(1) Fapta prevăzută în art. 193 alin. (2) săvârşită din culpă de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice ori a unei substanţe psihoactive sau în desfăşurarea unei activităţi ce constituie prin ea însăşi infracţiune se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

(2) Fapta prevăzută în art. 194 alin. (1) săvârşită din culpă se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

(3) Când fapta prevăzută în alin. (2) a fost săvârşită ca urmare a nerespectării dispoziţiilor legale sau a măsurilor de prevedere pentru exerciţiul unei profesii sau meserii ori pentru efectuarea unei anumite activităţi, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amenda.

(4) Dacă urmările prevăzute în alin. (1)-(3) s-au produs faţă de două sau mai multe persoane, limitele speciale ale pedepsei se majorează cu o treime.
Problema cu operația de la picior poate crea probleme în cazul în care victima rămâne cu infirmitate.
Ultima modificare: Joi, 3 Octombrie 2024
SunnyXxxX, utilizator

Alte discuții în legătură

Accident rutier jericho33 jericho33 buna ziua. acum 6 luni am avut un accident rutier soldat cu victime.am evitat o masina intrand pe contrasens de unde am fost lovit de alta masina. o victima a ... (vezi toată discuția)
Accident rutier neacordare de prioritate cu 3 victme CristiHD CristiHD Sunt vinovat intr-un asfel de accident rutier neacordare de prioritate cu 3 victme Circumstante: - am intrat intr-o alta masina fara sa ma asigur - sunt 3 ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis rosica rosica La conducere fara permis sub influenta bauturilor alcoolice, cu vatamare corporala de 89 de zile ingrijiri, daca partea vatamata a depus plangere pentru ... (vezi toată discuția)