avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident - cine este vinovat?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident - cine este vinovat?

Am si eu o intrebare in legatura cu un accident..ieri am fost implicat intr-un accident de masina veneam dinspre giurgiu spre bucuresti pe DN eram pe banda a doua afara ningea pe cealalta banda adica prima banda aveam in fata o dacie logan la circa 50-60 m dintr-o data a venit o rafala de vand care a spulberat zapada avand vizibilitatea redusa am inceput sa reduc din viteza dintr-o data loganul din fata mea adica cel de pe prima banda a acrosat o duna de zapada dupa marginea drumului din ce cauza nu stiu poate ca nici el nu mai avea vizibilitate si a inceput sa se rasuceasca cu masina in fata mea asezandu-ze de-a curmezisul si pe banda mea am incercat sa il evit cat am putut dar l-am acrosat cu partea dreapta fata a masinii in partea lateral dreapta a barii din spate si aripa spate a loganului....in cazul asta am o intrebare cine este vinovat??? puteti trimite mail si pe costy_crc@yahoo.com Cu respect
Ultima modificare: Luni, 8 Februarie 2010
costincristea, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 11:53, 9 Februarie 2010
Cazul fortuit pe care l-as invoca, bineinteles cu probarea existentei prin depozitiile martorilor din ambele masini si oricare altii posibili, nu consta in existenta dunei de zapada ci in aparitia total neasteptata pentru oricine s-ar fi aflat in acea situatie, a unei rafale de vant atat de puternice incat a impiedicat total vizibilitatea ambilor soferi printr-o spulberare de zapada de mare intensitate.
Eu va sfatuiesc sa incercati, iar pentru martorii din cealalta masina, aparatorul dvs. sa conceapa un interogatoriu cuprinzind si intrebari referitoare la acest aspect (dind acelora senzatia ca intrebarea este pusa pentru inlaturarea vinovatiei soferului masinii in care se aflau ;) )
Succes si credeti-ma ca stiu ce va spun, eu insumi rezolvind o speta intr-un mod similar (nu identic, dar similar!).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie pv - vinovat legal? cu moralitatea cum ramane? bibamania1981 bibamania1981 Buna ziua, Am nevoie rapid de un sfat referitor la urmatoarea situatie. Conduceam pe A1, banda II, cu viteza legala. Din spate mi-a facut semnale luminoase ... (vezi toată discuția)
Subiect: accident auto - cine este vinovat? florin1973 florin1973 Am si eu o intrebare in legatura cu un accident...pe 28.01.2010 am fost implicat intr-un accident de circulatie.Ma aflam pe un drum cu o singura banda de ... (vezi toată discuția)
Stabilire vinovatie accident anadavid anadavid Buna ziua! As dori sa ma ajutati in urmatorul caz: Pe o strada cu 3 benzi de circulatie, pe acelasi sens de mers circula 3 automobile. Pe banda 3 o Skoda, pe ... (vezi toată discuția)