avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... DU venituri din dobânzi în lei/pensionar.
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

DU venituri din dobânzi în lei/pensionar.

Bună seara,
Am nevoie de niște lămuriri în legătură cu DU ANAF, Cluj-Napoca, Cluj
Îi completez DU tatălui meu, pensionar, care a realizat venituri din dobânzi bancare în Ro pe 2019(4000lei), 2020(17000lei) și 2022(7000lei) sumele sunt aproximative.
Mi-au făcut capul calendar toate secțiuniile și subsecțiunile acelea. Știm cu toții că e destul de dificil de lucrat cu documentele de la ANAF. Evident că eu a trebuit să mă ocup de toată treaba cu SPV, creare cont, programare online și acum completarea și trimiterea declarațiilor.
Înțeleg că e câte un doc pt fiecare an + sumă. Bun, ce secțiuni/subsecțiuni ar trebui să bifez? Am tot completat și urcat documente, mi-au tot trimis răspunsuri că-s pline de erori.
Poate cineva să-mi dea niște repere, vă rog frumos?
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Noiembrie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 08:56, 2 Noiembrie 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie să știți că pentru venitul din investitii (dobânzi bancare) impozitul pe venit îl reține și plătește la stat direct banca, nu titularul contului bancar.
Titularului ii rămâne să verifice și dacă e cazul să plătească contribuția la sănătate. Și asta dacă venitul înregistrat în anul respectiv depășește plafonul a 6 salarii minime brute pe economie din acel an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata impozit venit prin virament bancar... in cont unic (5504)? cecene cecene Buna ziua, Pana acum, plateam impozitele frumos la ghiseu, dar anul acesta am zis gata... hai sa platesc prin virament bancar. Declaratia unica am ... (vezi toată discuția)
Asigurare medicala pentru persoanele fara venit claudiuandrei2010 claudiuandrei2010 Doresc sa beneficiez de asigurarea medicala pentru persoanele fara venit. Locuiesc in Germania si doresc sa vin in Romania pentru un tratament, si as vrea sa ... (vezi toată discuția)
Tocmai am primit o instiintare de la anaf-antifrauda dragos.b65 dragos.b65 Buna ziua! Tocmai am primit o instiintare de la ANAF-Antifrauda, in care mi se zice ca in perioada 2017-2021 am avut incasari de tip ramburs, si ca e obligatia ... (vezi toată discuția)