Buna ziua,
Părinții mei au achiziționat o casa naționalizată conform legii 112/1996, casa in care locuiesc și la care au plătit chirie o grămadă de timp și pe casa și pe teren/curte. Între timp terenul a fost revendicat de un individ care a cumpărat drepturile litigioase de la moștenitor, s-a judecat cu primăria 6-7 ani, într-un final i s-a retrocedat terenul, mai puțin casa părinților mei pe care există contract de vânzare/cumpărare conform legii 112/1996.
A venit in curte susținând că el este proprietar pe tot terenul iar părinții mei numai au dreptul să circule pe unde vor ei pe terenul lui. Nu pot beneficia și părinții mei de legea 87/2020 pe terenul de sub casa lor și de cota parte din curtea aferentă construcției?
Între timp am fost la avocat care mi-a dat soluția mergerii pe care administrativă pe răspunsul primăriei referitor la teren, iar dacă primăria nu acorda proprietatea terenului de sub casa mamei acționată in instanta.
Mulțumesc pentru răspuns, nu este altul motivul, și nu este ciudat nici modul cum acționez, eu până când proprietarul nu a început să o deranjeze pe mama nu m-am implicat în problemele cu casa....iar când am început să mă implic și am observat că se putea totul rezolva in instanță la momentul procesului de acum câțiva ani și nu s-a rezolvat iar acum nu se mai poate face nimic datorita avocatei pusă de părinții mei care în loc să facă apel a lasat lucrurile sa mearga deoarece persoana influenta a avut grija de acest lucru este normal sa fiu reticenta acum....
Mai am o întrebare că am 2 opinii diferite, in ce condiții pot anula hotărârea judecătorească definitivă și irevocabilă?
Daca am dovezi scoase din arhiva ca nu au fost aceia proprietarii de drept ai acestui imobil, și celui care a cumpărat drepturile litigioase și i-a fost retrocedat tot terenul a adus certificate false, alte nume, alte persoane decât cele care au locuit și au fost proprietari de drept ai acestui imobil din 1940 încoace, se poate declara nulitatea absolută?