Domnilor si doamnelor avocați va rog sa ma ajutați cu o soluție, va rog. Banca Transilvania mi a pus reținut alocația la 2 copiii, eu știind ca acest lucru nu este posibil, deoarece am un credit la dânșii ptr nevoi personale, când am fost sa intreb de ce ca nu au voie mi au spus ca este creditul de la ei și pot pune oprire pe orice întra în cont. Am rămas fără serviciu de 4 luni, doar luna trecută și aceasta nu am plătit, până acum m am descurcat. Este adevărat ca pot opri alocația și ce pot face în privința asta.?
În mod normal, băncile din România nu au voie să pună poprire pe alocațiile copiilor, deoarece acestea sunt protejate de lege și sunt destinate exclusiv întreținerii minorilor. Alocațiile copiilor fac parte din categoriile de venituri exceptate de la executarea silită, conform Codului de Procedură Civilă și a legislației speciale. Aveti disponibile mai multe solutii,dar in primul rand va recomand sa adresati o plângere scrisă băncii în care explici clar că fondurile reținute provin din alocațiile copiilor și că acestea nu sunt supuse executării silite. Atașati si dovezi (extrase de cont, documente doveditoare ale alocațiilor) pentru a demonstra proveniența banilor.
Executare silita
maryag
Am un credit luat cu soțul în 2012,eu fiind coplatitor. Am rămas cu o datorientare de 5000 de lei restanta pe ultimul an.acum ne-am trezit și eu și soțul ... (vezi toată discuția)
Poprire
andutzu333
buna ziua!ma confrunt din nou cu o problema si va rog tare mult sa ma ajutati!am o decizie de executare silita pentru un credit,in urma careia mi s-a pus ... (vezi toată discuția)