Buna ziua , dupa decesul tatalui as dori sa am un extras de compt de la banca unde are contul ...nu am act de mostenitor ..nici un alt act , am inteles ca un certificat de deces este suficient?
Nu doresc sa am acces la banii din cont ci...sa am informatii du 5 ani
in urma ....va multumesc
va multumesc mult ... e mai complicat ...santem 2 persoane ...una a plecat cu toti bani din cont inainte de deces ...nu doreste nici o dezbatere ...nici o prezenta la notar ....eu doresc doar un singur lucru..sa aflu suma care a fost exctrasa....
Daca nu doriti dezbaterea mostenirii, suma nu are relevanta. Daca doriti dezbaterea, vorbiti cu un avocat, actionati in instanta si veti afla si suma aceea.
CHKa
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca a putut face operatiuni pe contul tatalui , inseamna ca era imputernicit/a pe cont , iar toate tranzactiile facute sunt cu incuviintarea decedatului . Asa ca nu veti sti - si nici nu aveti de ce sa stiti - ce s-a intamplat pe contul tatalui pe ani in urma , cata vreme i-a dat celeilalte persoane acest drept si avea discernamant . Daca doriti sa dezbateti succesiunea , veti deschide actiune in instanta , daca nu doreste sa se prezinte la notar . Asta - desigur - daca exista bunuri de mostenit . La cererea dvs. , instanta va cere respectivei banci sa prezinte soldul contului la data decesului , dar nimic anterior acestei date . Si notarul - cand se dezbate la notar succesiunea - prin adresa catre banca , va cere soldul contului , nu operatiunile intamplate pana la data decesului .
Va multumesc tuturora , in rezumat, contul tatalui meu a fost vidat , actual e pe aproape zero lei , tot ce pot sa aflu este ca e la ,zero, pentru ce se pare ca nu pot avea exctas cu pana la 5 ani in urma , eu nu doresc sa fug dupa bani ....ci sa aflu macar cu 2 ani in urma sumele retrase, asta este chiar imposibil dupa dimneavostra ? unele banci din EU pot scoate am auzit pana la 8 ani extrasele de cont ....