avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Am o intrebare legata de contract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Am o intrebare legata de contract de vanzare- cumparare ...

Buna ziua. Am o intrebare legata de contract de vanzare- cumparare pe care il voi da in original unui imputernit.
Eu locuiesc in strainatate.Mama me a murit si ea tot in strainatate.Mama avea un apartament la Iasi si e pe numele ei..Eu sunt singura fiica, unica mostenitoare. Tatal meu a murit in Iasi, in urma cu mai mult de 30 de ani. Vreau sa fac succesiunea apartamentului si am luat deja legatura cu o firma de notariat din Iasi. Pentru dezbaterea mostenirii, ei cer ca o persoana imputernicita de mine sa vina la firma si sa prezinte contractul in original.Eu nu pot pleca sa ma ocup.. Nu stiu daca e sigur sa trimit contractul in original unei pritene de la Iasi sau unei avocate din Bucuresti ,pe care cineva mi-a recomandat dar care trebuie sa se deplaseze la Iasi. Cine va primi contractul in original poate vinde/ transfera pe alt nume/ face falsificari cu apartamentul?
Mentionez ca apartamentul pe numelei mamei a fost cumparat in 1991.Si eu detin 2 docunente cumparare- vanzare in original si o copie.Mentinez ca apartamentul nu e inca intabulat

Va rog mult un consult. Multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:26, 21 Noiembrie 2024
Cine va primi contractul in original poate vinde/ transfera pe alt nume/ face falsificari cu apartamentul?

nu poate face nimic cu el.
daca aveti prietena in iasi, imputerniciti-o.
sa mearaga intai cu actul la notar si sa ii scrie ce trebuie sa scrie pe imputernicire, apoi dvs o faceti la consulat. .
În ziua de azi nu trebuie să aveți încredere în nimeni.
Cu toate riscurile vă recomand să veniți în țară. O astfel de problemă nu se rezolvă cu împuterniciți.
Sunteți singurul moștenitor și dumnv căutați oameni de încredere(într o astfel de problemă dumnv sunteți cel mai de încredere
Dacă nu erați singurul mostenitor garantez 100% că erați în țară, pentru dezbaterea sucesiuni.
Urmați sfatul meu și nu o să vă para rău ( veniți în țară cât mai repede)

Cu contractul de vânzare în original dat unui împuternicit este posibil să nu mai fiți moștenitor.
Ultima modificare: Joi, 21 Noiembrie 2024
SunnyXxxX, utilizator
nu poate nimic cu el?
Doamna moderator sunteti sigură?

gi-jane2 a scris:

Cine va primi contractul in original poate vinde/ transfera pe alt nume/ face falsificari cu apartamentul?

nu poate face nimic cu el.
daca aveti prietena in iasi, imputerniciti-o.
sa mearaga intai cu actul la notar si sa ii scrie ce trebuie sa scrie pe imputernicire, apoi dvs o faceti la consulat. .

absolut

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntarea la dreptul de mostenitor CelenaW CelenaW tatal a murit luna trecuta, noi suntem 3 frati care nu ne intelegem si eu nu sunt in tara. nu stiu pe ce nume este casa in care locuiesc parintii . mama este ... (vezi toată discuția)
Problema mostenitori Eky11 Eky11 Buna ziua! Vin cu urmatoarea situatie: suntem 3 mostenitori: 2 frati(unchii mei) si eu, unicul copil-nepoata(tatal a murit). Se vor face 3 dezbateri: 1 dupa ... (vezi toată discuția)
Succesiunea este necesara daca ambii parinti sunt decedati Iulia Vasilescu Iulia Vasilescu Buna ziua! As dori sa aflu daca este necesara realizarea sucesiunii la notar in cazul in care ambii parinti sunt decedati si singurul bun mostenit este un ... (vezi toată discuția)