avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident Motocicleta-Masina, vatamare corporala din ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident Motocicleta-Masina, vatamare corporala din culpa

Buna ziua,

Am fost implicat intr-un eveniment rutier in care eu eram la volan si cealalta persoana pe motocicleta.
Nu stiu sigur cine a fost de vina (ori a intrat ea in mine ori am dat eu peste ea, la schimbarea de banda, cu toate ca eu m-am asigurat).
Am coborat din masina sa ajut motociclista si am realizat ca s-a lovit la mana.
Politia rutiera era de fata si au decis sa cheme ambulanta, ea s-a dus la spital impreuna cu prietena mea (care era cu mine in masina).
Politistii ne-au verificat documentele, au luat masuratori la fata locului si ne-au testat de alcoolemie, totul a iesit ok. (Mi-au retinut permisul si au eliberat dovada inlocuitoare, valabila 15 zile, cu posibilitate de reinoire)
Mai tarziu in ziua respectiva am aflat ca ea are un deget ranit(nu stiu sigur diagnosticul) si o unghie a trebuit scoasa. Ideea este ca ea are degetul in gips si o unghie scoasa. A stat in spital in jur de 48h.
Seara respectiva am sunat-o si mi-a spus ca nu depune nicio plangere si ca suntem ok, rezolvam daunele materiale prin asigurare si terminam toata situatia.
Problema este ca dupa 2 seri primesc un telefon de la ea si aparent au aparut pretentii financiare intre timp in legatura cu pierderea unei prime la munca din cauza concediului medical din urma accidentului si pierderea unui concediu?... plus alte cereri ciudate cum ar fi o a 2-a tractare a motocicletei. Imi batea apropo-uri ca are rude in justitie si in politie (fara sa ma ameninte clar). Intr-un final a ajuns la o concluzie si a ajuns la o suma de care ar avea nevoie pentru sarbatori, care din punctul meu de vedere nu este rezonabila. Am inregistrat toata convorbirea.
Nu i-am mai raspuns la telefon si m-a amenintat ca ne vedem in instanta.
Ce se poate intampla in continuare, in conditiile in care politia nu a ajuns inca la o concluzie in legatura cu cine este vinovat; eu, ea sau daca este culpa comuna.
Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Decembrie 2024
DobrinRobert, utilizator

Alte discuții în legătură

Un motociclist a intrat in mine ApostolideT ApostolideT In data de 10.07.2011 am avut un accident cu masina in jurul orei 12.05 . Accidentul s-a desfasurat astfel : 1. ma aflam intr-o parcare situata pe ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu vatamare corporala Gabeee Gabeee Buna ziua, acum o luna am avut un accident rutier cu un motociclist care venea cu viteza foarte mare pe un drum limitat 30km/h cu 2 sensuri, eu iesind din ... (vezi toată discuția)
Dauna totală motocicleta Laurentziu20 Laurentziu20 Buna ziua,acum o saptamana am avut un accident. Am fost implicat eu(motociclist) si inca o masina. În urma cercetărilor s a ajuns la concluzia ca masina nu ... (vezi toată discuția)