avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua! As dori sa stiu cum ar trebui sa procedam ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua! As dori sa stiu cum ar trebui sa procedam in urmatorul ...

Bună ziua!

As dori sa stiu cum ar trebui sa procedam in urmatorul caz. În prezent sunt în concediu pentru creșterea copilului (și primesc indemnizația) cu primul meu copil, care va împlini doi ani în decembrie 2025, și sunt însărcinată cu al doilea copil, care se va naște în august 2025. tatăl nu a avut venituri în România din 2019.
Ce acte sunt necesar pentru CCC2? Exista vreun beneficiu in plus in acest caz, cand CCC1 sa terminat inca si vine deja al doilea copil? Ce este cu luna tatalui in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:08, 14 Ianuarie 2025
Tatal nu are dreptul la indemnizatia pentru CCC, situatie in care dvs veti sta cu primul copil 2 ani in CCC ..

OUG 111/2010

art. 9
....
(4) Pe perioada suprapunerii situațiilor prevăzute la alin. (2), cuantumul indemnizației lunare prevăzut la art. 2 alin. (2) se majorează cu 50% din indemnizația cuvenită, pentru fiecare dintre copii, începând cu cel de-al doilea. Majorarea astfel calculată nu poate fi mai mică decât valoarea minimă a indemnizației pentru creșterea copilului prevăzută la art. 2 alin. (2).

art. 9^1
situația în care persoana care a beneficiat de concediu și indemnizație pentru creșterea copilului naște unul sau mai mulți copii ori se află într-o nouă situație dintre cele prevăzute la art. 8 alin. (2) într-o perioadă de până la 12 luni de la finalizarea concediului pentru creșterea copilului anterior, dacă din calculul indemnizației conform art. 2 alin. (2) rezultă un cuantum al indemnizației lunare pentru creșterea copilului mai mic decât cuantumul indemnizației primit anterior nașterii celui din urmă copil, se acordă indemnizația lunară pentru creșterea copilului primită pentru copilul anterior.
Ultima modificare: Marți, 14 Ianuarie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna , sunt in concediu de crestere a copilului , iar sotia este ... Ioan81 Ioan81 Buna , sunt in concediu de crestere a copilului , iar sotia este din nou însărcinată ( avand gemeni) si urmeaza sa nasca inainte de a implini primul copil 2 ... (vezi toată discuția)
Dacă după un an de îngrijire copil o să am al doilea copil, ... Florey Florey Dacă după un an de îngrijire copil o să am al doilea copil, cum se prelungeste concediul de ingrijire? Voi avea 1 an pentru primul si 2 ani in continuare ... (vezi toată discuția)
Salariata in ccc care este insarcinata anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti in cazul unei salariate care se afla in CCC in varsta de pana la 2 ani pana in martie 2014, ramane din nou insarcinata ... (vezi toată discuția)