avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cat timp am sa platesc amenda? Mi s-a intocmit un ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cat timp am sa platesc amenda? Mi s-a intocmit un proces verbal ...

Cat timp am sa platesc amenda? Mi s-a intocmit un proces verbal de contraventie acum 6 zile. Domnii politisti mi-au spus ca am 15 zile sa platesc jumatate din amenda. Problema e alta. Eu nu am luat o copie dupa procesul verbal, iar astfel nu stiu datele de pe acesta. Am mers la cea mai apropiata sectie pentru ca nu stiu de la ce sectie erau politistii, si mi s-a spus ca aceasta copie va ajunge la domiciliu, dar nu in cat timp. Am vorbit astazi cu cei de la inspectoratul de politie si mi-au spus ca cele 15 zile de contestat sau platit amenda incep de cand primesc comunicarea. Este posibil chiar daca am semnat procesul verbal la fata locului dar nu am luat copia? Mi-e sa nu treaca cele 15 zile asteptand avizul sau prin ce mod ajunge copia. Tin sa mentionez ca procesul a fost intocmit in alt judet decat cel de domiciliu.
Ultima modificare: Luni, 10 Februarie 2025
te023354, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:09, 10 Februarie 2025
Contravenientul poate achita, în termen de cel mult 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ, agentul constatator făcând mențiune despre această posibilitate în procesul-verbal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda contravenționala ManuelaR77 ManuelaR77 Se poate face contestație? La o amenda contravențională dată pe 12.04.2020,pe motiv că nu era urgență deplasarea, deși avea declarație pe proprie ... (vezi toată discuția)
Bună seara, poliția locală mi-a întocmit un proces verbal ... gicaursulescu96@gmail.com gicaursulescu96@gmail.com Bună seara, poliția locală mi-a întocmit un proces verbal de contravenție în data de 27 noiembrie 2024, l-am primit în data de 23 decembrie prin ... (vezi toată discuția)
Bună,fiica mea are 17 ani si a primit amenda de la politia locala ... GetaLivia GetaLivia Bună,fiica mea are 17 ani si a primit amenda de la politia locala in valoare de 500lei pt.ca nu a avut masca de protectie si procesul verbal l-am primit prin ... (vezi toată discuția)