avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Deschidere cont de credit nevoi personale AlphaBank ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Deschidere cont de credit nevoi personale AlphaBank fără acordul meu

Bună seara,

Azi am fost la Alpha Bank pentru a solicita dovada închiderii unui cont, încât îmi va fi de folos pentru o potențială refinanțare la o altă bancă foarte curând.
Auzind acestea, agentul băncii mi-a propus să-mi facă o simulare pentru o refinanțare la dânșii, mi-a făcut copie după C.I., m-a întrebat dacă aș avea co-debitor, i-am dat datele mamei.
A început să-mi solicite parolele ce le primeam prin SMS, însă nu primisem încă parolele pe mail și a trebuit să plec. În timp ce eram acasă, am primit ulterior parolele și pe mail, m-a sunat sa i le comunic, ceea ce am și făcut, urmând să mă trezesc pe mail cu o "cerere de credit/emitere card" pentru o sumă de 200.000 lei, credit de nevoi personale. Eu nu am solicitat deschiderea unui cont curent, în niciun caz nu a fost vorba despre deschiderea unui credit de nevoi personale. Singurul lucru pe care l-am discutat a fost că dânsa îmi va face o simulare și nimic mai mult.
Aș vrea să știu ce temei legal am ca să pot solicita închiderea contului, dacă s-a creat într-adevăr, știind că am semnat electronic prin parolele primite, dar rămânând la ideea că acordul meu pentru solicitarea unui credit nu a existat cu adevărat.
Dacă acesta a fost creat, am nevoie să fie închis urgent pentru că nu voi putea realiza refinanțarea la banca la care am creditul Prima Casă curent.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Februarie 2025
Mădălina A., utilizator
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 22:41, 26 Februarie 2025
Buna ziua

Baniii ar trebui sa fie in continuare in contul dvs. Mergeti si solicitati inchiderea creditului si a contului, de preferat la o alta sucursala decat la cea la care ati fost.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pretentii banca necuvenite katherina55 katherina55 In anul 2014 am contractat un credit de nevoi personale de la Reiffeisen Bank. In luna iunie 2015, prin refinantare cu un credit de la BCR, am rambursat ... (vezi toată discuția)
Închidere cont banca Cristian880 Cristian880 Buna ziua astazi am închis un cont de credit la Credit europe bank prin refinantare de la Cec bank . Cei de la Cec bank ma au refinantat am mers la bancă sa ... (vezi toată discuția)
Este legal ca pentru a inchide al 2-lea cont, cf. legii 196/28.09.18, sa ni se solicite certificat de grefa? Asociatia de Proprietari N. Balcescu Asociatia de Proprietari N. Balcescu Suntem o Asoc. de Propr. constituita in 2002 avand cont la Alpha Bank. Actualul presedinte este ales din 2004. In 2009, Asociatia a incheiat un Contract de ... (vezi toată discuția)