avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Plată greșită din partea unei firme de asigurări ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Plată greșită din partea unei firme de asigurări în baza deciziei SAL-FIN

În urma unei hotărâri a SAL-FIN prin impunerea unei decizii, o firmă mare de asigurări din România a avut de plătit către reclamant despăgubiri, incluzând atât indicele de inflație cât și penalizări, acest lucru realizându-se în Decembrie. În februarie, fără nicio altă comunicare cu aceștia, am fost contactați de către avocatul acestora, invocând art. 1341 al.1 al NCC, să ceară restituirea unor sume, argumentând că a existat o eroare de calcul din partea lor a indicelui de inflație și ne amenință cu judecata. Menționez că nici către noi nici către SAL-FIN nu au luat vreodată legătura să ne precizeze modul în care au fost realizate calculele sau faptul că există vreo altă problemă cu acestea (atașând ca dovadă doar emailuri interne ale companiei). Aș dori să știu ce sfaturi ați avea, se merită refuzat sau trebuie plătită suma?
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 17:09, 27 Februarie 2025
Buna ziua

Daca intr-adevar ati primit mai multi bani dintr-o eroare atunci trebuie sa ii restituiti.

Vorbiti cu ei si vedeti cum de au ajuns la aceasta concluzie, cum anume au facut calculele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie -card credit amol amol buna ziua.am primit o somatie de plata de la o firma de recuperari creante privind un debit la o banca (un card expirat )9mentionez ca in urma unei cereri ... (vezi toată discuția)
Accident rutier-cheltuieli spitalizare potpal potpal In urma unui accident rutier,judecatoria cere spitalului in care a fost internata victima sa calculeze penalitati de intarziere la cheltuielile ocazionate de ... (vezi toată discuția)
Contestatia penalitatilor de intarziere la plata cheltuielior de intretinere ralume78 ralume78 In decembrie 2010 s-au afisat la avizier penalitati de plata aferente cheltuielior de intretinere pentru perioada 2005-2010. In urma adresei facute catre ... (vezi toată discuția)