avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dupa bunicul patern, Astfel, bunicul a avut ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dupa bunicul patern, Astfel, bunicul a avut 2 copii ...

Succesiune dupa bunicul patern, Astfel, bunicul a avut 2 copii (matusa si tata). Bunicul a decedat in mai 2005, iar tata in iulie 2024. De pe urma tatalui suntem 2 frati (eu si fratele meu) si mama. Care este ordinea venirii la mostenirea dupa bunic? Matusa, ca fiica, tata ca fiu decedat si nepotii? sau matusa cu mama si nepotii ca mostenitori ai tatalui decedat? multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 14:06, 27 Februarie 2025
Buna ziua, la mostenire vin matusa daca este in viata si nepotii dupa fiu ai bunicului. Mostenirea se imparte 1/2 matusii si 1/2 in mod egal nepotilor.
multumesc frumos! asta inseamna ca mama, sotie supravietuitoare nu intra la masa succesorala dupa bunic, ci doar dupa tata?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe bunicul dvs. il mostenesc cei doi copii ai sai : tatal dvs. si matusa . Pe tatal dvs. il mostenesc sotia supravietuitoare si copiii sai ( inclusiv pentru ce a mostenit de la bunic ) . Sunt doua mosteniri de dezbatut , in ordinea deceselor . Mama dvs. nu intra direct la mostenirea bunicului , ci doar ca mostenitoare a sotului sau , la fel si dvs. , nepotii .
Ultima modificare: Joi, 27 Februarie 2025
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenirea in cazul recăsătoriei Maria20211 Maria20211 Daca un bărbat cu doi copii a rămas văduv, s-a recăsătorit și cu a doua soție a mai avut un copil , cum se împarte averea la nepoții lui ? Copii ... (vezi toată discuția)
Cat la suta mostenesc? mmuntean72 mmuntean72 am si eu novoie de ajutorul vostru. este vorba de cum se imparte casa bunicii mele.(mama tatalui meu) bunica mea a murit si urmeaza sa impartim casa in care ... (vezi toată discuția)
Mostenire bunici Hexplorer Hexplorer Buna ziua. Bunicii soțului meu sunt decedati. De curand au decedat si copiii bunicilor, tatal si unchiul sotului. Unchiul nu a avut copii. Sotia unchiului ... (vezi toată discuția)