Succesiune dupa bunicul patern, Astfel, bunicul a avut 2 copii (matusa si tata). Bunicul a decedat in mai 2005, iar tata in iulie 2024. De pe urma tatalui suntem 2 frati (eu si fratele meu) si mama. Care este ordinea venirii la mostenirea dupa bunic? Matusa, ca fiica, tata ca fiu decedat si nepotii? sau matusa cu mama si nepotii ca mostenitori ai tatalui decedat? multumesc frumos
Buna ziua, la mostenire vin matusa daca este in viata si nepotii dupa fiu ai bunicului. Mostenirea se imparte 1/2 matusii si 1/2 in mod egal nepotilor.
CHKa
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Pe bunicul dvs. il mostenesc cei doi copii ai sai : tatal dvs. si matusa . Pe tatal dvs. il mostenesc sotia supravietuitoare si copiii sai ( inclusiv pentru ce a mostenit de la bunic ) . Sunt doua mosteniri de dezbatut , in ordinea deceselor . Mama dvs. nu intra direct la mostenirea bunicului , ci doar ca mostenitoare a sotului sau , la fel si dvs. , nepotii .
Mostenire bunici
Hexplorer
Buna ziua.
Bunicii soțului meu sunt decedati. De curand au decedat si copiii bunicilor, tatal si unchiul sotului. Unchiul nu a avut copii. Sotia unchiului ... (vezi toată discuția)