avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata fara penalitati
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata fara penalitati

Buna ziua,
Sunt nascut in anul 1966. Dupa terminarea liceului, am satisfacut stagiul militar in perioada sept 1984-ian 1986. In luna septembrie 1986 m-am angajat, lucrand neintrerupt pana la 31.03.2011 cand am fost trimis in somaj. Incepand cu luna mai 2012 m-am reangajat si lucrez si momentul de fata. Avand in vedere ca, la mijlocul anului viitor , implinesc varsta de 60 de ani, va rog sa-mi comunicati daca indeplinesc conditiile pentru a ma pensiona anticipat, fara penalitati si, daca nu, cand s-ar intampla acest lucru. Mentionez ca, pentru perioada de somaj,din "Stagii anuale dupa 01.04.2001" primit de la CNPP apar cu 10 luni si 29 zile lucrate pt anul 2011 si 11 luni si 29 zile pt anul 2012 si cu punctajele aferente. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 16:29, 27 Februarie 2025
Din datel;e pestate se intelege ca la varsta de 60 ani puteti beneficia de pensie de limita de varsta in baza prevederilpr art.56 din legea 360/2023.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot depune dosarul pentru pensie? bulai.ironim bulai.ironim Ma numesc Bulai Ironim. Sunt nascut in 09.05.1952. Am lucrat in Brasov dupa cum urmeaza: Am lucrat ca lacatus din 15.04.1969-2004 la aceeasi intreprindere. ... (vezi toată discuția)
Iesirea la pensie panaandersondan panaandersondan Va rog sa ma lamuriti la ce data as putea iesi la pensie anticipata fara penalizari, daca sunt nascut la 05.10.1951, vechime in munca 39 ani ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri privind valorificarea la pensie a perioadelor in care am beneficiat de ccc si in care am lucrat in grupe de munca Ioana-S Ioana-S Sunt femeie, nascuta in februarie 1963 si citind Legea nr. 263/2010, privind sistemul unitar de pensii publice, nu-mi sunt clare anumite aspecte. 1. In ... (vezi toată discuția)