avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Membrii unei asociatii non-profit pot sa-si doneze ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Membrii unei asociatii non-profit pot sa-si doneze imobilele detinute catre respectiva asociatie?

Buna ziua, exista posibilitatea legala pentru ca presedintele si/sau membrii unei asociatii non-profit sa-si doneze imobilele detinute catre respectiva asociatie si daca da (cu detaliile/argumentatia legala), care va fi regimul fiscal al respectivelor imobile dupa transferul de proprietate? Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 27 Februarie 2025
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Administrare asociatie proprietari in familie andreeaneagu andreeaneagu Buna ziua, Intr-o Asociatie de proprietari, presedintele si administratorul pot detine aceste functii daca sunt membrii de familie? (ex: mama si fiica). Este ... (vezi toată discuția)
Contract de donatie robertsega32 robertsega32 Buna ziua. In cazul in care o Fundatie incheie un contract de donatie cu o asociatie (ambele sunt entitati juridice non-profit), ce forma trebuie sa imbrace ... (vezi toată discuția)
Asociație non-profit. Adryan.D Adryan.D Bună ziua , Mi-a spus cineva că într-o Asociație Non-profit as avea nevoie de cenzor , adunare generală. Am si eu cateva intrebari : 1. Exista nevoie ... (vezi toată discuția)