avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bună ziua, În anul 2021 am semnat un contract de ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bună ziua, În anul 2021 am semnat un contract de înscriere ...

Bună ziua,
În anul 2021 am semnat un contract de înscriere la o facultate. Din diferite motive nu am putut să o urmez astfel ca nu am fost prezent la nicio oră de curs. Astăzi am primit o înștiințare de dare în judecata pentru recuperarea taxelor de studiu la care sunt adăugate taxe de întârziere.
Este legal să aștepte 3 ani să se adune penalități, fără să fiu notificat în această perioadă?
Cel mai recent răspuns: Cristi2593 , utilizator 17:12, 27 Februarie 2025
Buna ziua

Depinde de conditiile din contractul pe care l-ati semnat. Cand a fost scadenta plata?

Da, este legal sa fiti dat in judecata la cativa ani dupa. De fapt, ei sunt oarecum obligati sa va dea in judecata acum pentru ca altfel risca prescriptia.
Bună ziua, au fost 4 rate între 31.10.2021 și 15.04.2022.
Este supărător pentru ca nu știam de această restanță pentru ca la momentul respectiv am fost contactat și mi s-a spus ca dacă totuși nu vreau sa continui (nu începusem deloc), o sa încheie contractul. Acum am văzut ca era nevoie de o solicitare scrisă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea contractului de studiu la facultate anul i natalia66 natalia66 buna! am o nelamurire. in vara, mai exact iunie 2015 m-am inscris la universitatea 1 decembrie 1918 alba iulia. am platit prima transa in valoare de 475 de ... (vezi toată discuția)
Cass fara contract nikuteau nikuteau Buna ziua, sunt PFA fara TVA din februarie 2010. Pana in prezent nu am incheiat un contract cu CASS. Intrebarea mea este daca voi incheia acest contract abia ... (vezi toată discuția)
Restantele la asociatia de locatari romy78ro romy78ro Restantele la asociatia de locatari(taxele lunare sunt platite) se prescriu dupa 3 ani? Rog un raspuns de la un avocat... (vezi toată discuția)