avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu vecinii de deasupra.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu vecinii de deasupra.

Vecinii mei de deasupra de un an jumate se poarta de parca sunt instabili psihic.Ma reclama la politie ca nu pot dormii noaptea de la muzica mea, cand eu ascult muzica la castile de la mp3 player sa pot adormii.Iar ziua cand am si eu voie sa ascult linistit muzica ,nu tare sa se auda in tot blocu , ci moderat muzica placuta la auz, nu manele sau alte prostii, bat cu scaunul in parchet de imi pica lustra-n pat.O data mi-a jicnit familia si la nervi am plecat de langa ea si am zis incet ca are noroc ca nu o bat ( greseala mea) dupa jumatate de ora au venit 2 domni comunitari si mi-au dat un avertisment.
Astazi seara a venit Doamna administratora sa-i zica tatalui meu ca la primarie s-au depus 3 plangeri de la dansii ca nu pot dormii noaptea si ca s-ar putea sa primesc o vizita de la Jandarmeria Romana cu o amenda intre 10-20 de milioane.Ce este ciudat restu de vecini de la etajul la care stau eu (etaj 1) nu se plang niciodata, in special vecina de jos.
Ultima modificare: Luni, 15 Februarie 2010
IonutG, utilizator
Cel mai recent răspuns: IonutG , utilizator 15:19, 17 Februarie 2010
Pentru Presedinte:

Daca Ionut a fost amenintat cu pistolul in propria casa avea dreptul sa formuleze plangere impotriva agresorilor. Daca acesta nu si-a exercitat dreptul este optiunea lui. Sincer, eu as fi uzat de acest drept pentru a nu mi se mai intampla si altadata. Acum depinde de la caz la caz..in raport de curajul, interesul si urmarile ce pot decurge din aceste situatii.
In ceea ce priveste faptul ca m-as contrazice singur...ati inteles gresit.., De ce?
Optica mea este aceea de a ma pune in situatia ambelor parti.Cum? Si insituatia celor care reclama..care poate au dreptate...dar si in situatia lui Ionut..care poate nu deranja atat de tare incat reclamatia vecinilor af fi justificata (desi un sambure de adevar exista dupa cum a recunoscut si acesta), si anume ca plangerile facute abuziv se pot sanctiona...si pentru acest aspect este prevazut in Legea 61/91 in art 13 ..care prevede ca: 'alarmarea publicului, a organelor specializate pentru a interveni in caz de pericol ori a organelor de mentinere a ordinii publice, prin darea semnalelor d pericol sau, dupa caz, prin solicitarea interventiei la fata locului, fara motiv intemeiat:" se pedepseste potrivit art.3 lit.c cu amenda....

Observ ca in continuare il incurajezi pe Ionut... ceea ce nu este bine. Cred ca el a inteles cum sta situatia si se va conforma regulilor de convietuire in limitele normalitatii. Mai mult a inteles si efectele negative ce pot sa apara in urma neconformarii regulilor de buna vecinatate.

Daca avem un comportament ce deranjeaza pe altii si consideram ca acestia nu pot sa demonstreze atitudinea noastra necorespunzatoare in fata organelor ce au misiunea de restabilire a ordinii, nu inseamna ca aceasta atitudine este in limitele legalitatii si a normalitatii. Mergand pe acest principiu, care nu face bine nimanui, veti ajunge la concluzia ca chiar nu merita efortul... Sa va puneti intrebarea: De ce, pentru ce, la ce foloseste?...si poate gasiti un raspuns.....care sa justifice efortul acestei incapatanari ...zic eu...nejustificate....
radusava a scris:

Observ ca in continuare il incurajezi pe Ionut... ceea ce nu este bine.

Eu observ ca incurajati comportamentul anormal al vecinilor lui. E bine?

radusava a scris:

Cred ca el a inteles cum sta situatia si se va conforma regulilor de convietuire in limitele normalitatii.

Dar vecinul?
Poate de maine o sa i se para vecinului ca Ionut paseste prea apasat, desi el e in apartamentul de deasupra(!), si o sa faca o noua reclamatie! Ce-l sfatuiesti pe Ionut sa faca? Sa zboare prin casa pentru ca asta ar insemna o "conformare la regulile de convietuire in limitele normalitatii "?
Poate limitele normalitatii corecte sunt cele ale lui Ionut si ale familiei sale, v-ati gandit la asta!?
Nu ma intelegeti gresit, cum ca as incuraja comportamentul deviant sau anormal in cadrul convietuirii la bloc dar nu pot tolera si accepta nici comportamentul excesiv al unor oameni fara ocupatie(sau cu ocupatie de baza "reclamagiu" sau "procesoman") si "suferinzi" de sensibilitate exagerata car inteleg sa impuna celorlalti propriile tabieturi, obiceiuri si reguli.
Cred ca afirmatia "Daca acesta nu si-a exercitat dreptul este optiunea lui." intareste dreptul garantat la libera circulatie de care si-l pot exercita acei vecini "sensibili"!
Morala? O sa-mi strang banisorii o perioada si ma mut la casa intr-o padure langa un lac.Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.Si oricum din cate am inteles daca aceea persoana depune o plangere la politie nu pot primi amenda pana nu vine cineva la mine la usa sa constate daca am facut ceva rau sau nu.Binenteles din moment ce am zis ca nu mai ascult muzica decat la casti sper ca d-acum sa doarma cel mai dulce somn iar cand se uita pe geam sa fie cel mai fericit cuplu sa vada ca ma duc sa ascult muzica in masina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deranjarea linistii publice racfm racfm Am si eu o problema cu Jandarmeria ... Am un vecin , care la orice sunet, putin mai tare , cheama jandarmeria ( el locuieste in blocul de alaturi , iar ... (vezi toată discuția)
Hartuire din cauza muzicii Ovy77 Ovy77 Buna ziua, Ne-am mutat de curand intr-un imobil contruit nou, si de ceva timp unul dintre vecini ne agaseaza des venind la usa cand ascultam muzica. ... (vezi toată discuția)
Vecin asculta muzica intre orele 18-21 on64 on64 Buna ziua. Am o problema cu un vecin de bloc care asculta muzica, aceasta auzindu-se si la mine in camera, nu foarte tare, insa pe mine ma deranjeaza. Nu ... (vezi toată discuția)