avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cine este raspunzator pentru daune ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cine este raspunzator pentru daune ?

Primaria a inchiriat o macara de la o firma pentru taierea unor arbori batrini.Masina mea se afla regulamentar in parcare.Din cauze care se cerceteaza inca ,respectiva macara a cazut peste masina mea,distrugind-o.Pe cine dau in judeca pentru a recupera masina ?
Cel mai recent răspuns: flocaviviana , utilizator 10:09, 14 Noiembrie 2006
In primul rand proprietarul utilajului, in baza raspunderii pentru fapta lucrului.
In cazul in care se dovedeste ca paza juridica incumba beneficiarului prestatiilor(Unitatea administrativ teritoriala-Municipiul reprezentata prin Primar) ar fi raspunzatori acesta.
Cheama in judecata pe ambii.
Era bine daca aveai o asigurare casco...
Vinovata este, in opinia mea, firma care avea macaraua * inchiriata sau nu *, in temeiul art. 1000 si urmatoarele Cod civil. Tu ar trebui sa ii dai in judecata pe ei si eventual beneficiarul lucrarii. II dai in judecata solidar, nu te intereseaza prea tare atat timp cat iti recuperezi prejudiciul. Trebuie sa fii foarte atent la probatiune. PV de constatare si daca vrei sa faci reparatiile, solicita celor de la service sa iti faca un deviz lucrari cu mentiuni suplimentare referitoare la necesitatea inlocuirii pieselor etc.
Sa faci multe poze in ansamblul masinii si cu identificarea fiecarei parti avariate.
Eu am avut un accident pe DN din cauza unor gropi foarte mari si am procedat la fel. Altfel, te vor intreba in instanta de ce ai inlocuit o piesa sau alta a masinii si alte prostii.
Iti urez succes.
Am sa-i dau in judecata pe amandoi(primaria si societatea care presta serviciul).Foto am destule.De reparat din pacate nu se mai poate.Oricum in autorizatia de reparatie de la politie este deja trecuta mentiunea ca masina este distrusa.Multumesc pentru sfaturi.
Daca iti iei un avocat, iti recomand sa iei unul tinerel si mai bataios. E o parere personala, desigur. Eu ma reprezint singura.
O alta chestiune. Ca sa te siguri ca vei fi luat mai mult in considerare cu procesul asta, iti recomand ca dupa introducerea actiunii, sa introduci si o cerere de sechestru asigurator, sa zicem asupra unuia dintre autoturismele paratei sau paratelor. Este mai sigur asa, ca sa fii sigur ca vei avea ce bani sa recuperezi in final si sa lipsesti si paratele de folosinta unei masini ca in cazul tau. Este o strategie proprie, pe care o folosesc in cazuri speciale, situatii in care clar ca vor incerca sa ajunga la o intelegere cu tine. Oricum va fi un proces mai lung. Nu renunta la lupta. In caz de nevoie, nu ezita sa ceri ajutorul pe site.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurator rca refuza acceptul unor reparatii gicsyyy gicsyyy buna ziua pe data de 15aug. am avut o experienta neplacuta in urma unui acident rutier firma de asigurari refuza sa accepte toate reparatiile la masina am ... (vezi toată discuția)
Este legal ca o firma de service auto sa te actioneze in instanta deoarece nu si-a recuperat banii de la asigurator mdrlucian mdrlucian Prin 2008 masina proprietate personala,condusa de un alt sofer a fost lovita de o alta masina.Vinovat de producerea accidentului a fost soferul celeilalte ... (vezi toată discuția)
Societatea de asigurari refuza sa acorde despagubiri pentru un accident rutier gabi_br.ro gabi_br.ro Buna ziua.Anul trecut in noiembrie am comis un accident rutier din vina mea (neacordare de prioritate)soldat cu daune materiale la autovehicolul pe care l-am ... (vezi toată discuția)